Nemocnice zamítla transplantaci pacientovi bez vakcíny. Alespoň zemřu svobodný, říká

Chad Carswell nemůže bez očkování na transplantaci.

Neočkovanému muži neudělají transplantaci

Američan Chad Carswell ze Severní Karolíny potřebuje transplantaci ledviny, jinak téměř s jistotou zemře. Jenže muž dvakrát prodělal covid a nechce se nechat naočkovat. Bez vakcíny ho ale nemocnice nepřijme na operační sál. Carswell se se svým osudem svěřil americké CNN.

Carswell prožil těžký život. Prodělal dvě amputace nohou i řadu operací srdce. V současnosti ho ale sužuje nefunkční ledvina, které pracuje jen ze čtyř procent. Ve městě Winston Salem se jeho přátelům podařilo vybrat peníze na transplantaci.

Carswell už dokonce podstoupil všechny potřebné testy. Jenže v nemocnici po něm chtějí ještě něco – očkování.

Carswell je tak na názorové křižovatce, kdy se rozhoduje mezi zdravím a zapřením sebe sama. Muž totiž vakcínám nevěří a očkovat se nechce. V minulosti navíc covid dvakrát prodělal a věří, že má protilátky. To ale nemocnici nezajímá, podle ní musí být očkovaný i dárce.

„Řekli mi, že zemřu, pokud se nenechám očkovat. A já odvětil, že je to mé rozhodnutí,“ řekl nemocný muž pro CNN. „Svůj názor nezměním. Bavil jsem se o tom se svou rodinou a všichni mí blízcí chápou, jaké stanovisko zastávám a že se to nezmění ani v tomto případě. Prostě ne,“ komentoval Carswell.

Je si přitom vědom toho, že může brzy zemřít. „Alespoň zemřu svobodný,“ uzavřel.

Tagy: