Slzy na loučení s Heribanem: Seriálová manželka prozradila, co jí napsal před smrtí

Ve Slovenském národním divadle se 30. května konalo poslední rozloučení s hercem Danielem Heribanem. Na pódiu vystoupila i jeho seriálová manželka, herečka Petra Polnišová.

Zemřel herec Daniel Heriban

Takřka nikdo na posledním veřejném rozloučení se zesnulým hercem Danielem Heribanem – které se konalo v úterý 30. května – nedokázal zadržet slzy. Závěrečná slova svému hereckému partnerovi a blízkému příteli proplakala také umělkyně Petra Polnišová. Kolegové ze seriálu Horná Dolná se dokonce měli před smrtí Heribana sejít, zpráva od něj však nepřišla. Píše o tom web Pluska.sk.

Po náhlém odchodu oblíbeného slovenského umělce se s ním jak jeho kolegové, tak fanoušci, mohli veřejně rozloučit. V prostorách Slovenského národního divadla se v úterý konal obřad, na němž promluvila řada smutečních hostů: ať už ředitel Slovenského komerného divadla Martin Tibor Kubička, herci Michal Havran, Jana Oľhová či jeho kolegové ze seriálu Horná Dolná.

Jakmile se na jeviště postavil Michal Kubovčík a Petra Polnišová, která v seriálu ztvárnila Heribanovu milovanou ženu Eriku, rozplakal se celý sál. Během jejich slov se přítomní střídavě smáli a dojímali, píše web pluska.sk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pochybnosti okolo smrti herce Heribana. Pitva odhalila příčinu, úřad zvažuje případ prošetřit

„Bez tebe to tady dole není ono,“ sdělila Polnišová ikonickým hlasem Eriky. „Zpráva o tvé smrti bolí jako rána elektrickým proudem. Nemůžeme se nadechnout, jako by došel kyslík. Ještě před pár dny si mi psal, že si mimo systém a hned, jak se vrátíš do civilizace, že se ozveš. A já stále čekám,“ svěřila se s posledním vzkazem herečka.

Nezadržovala slzy a vzpomínala na společně strávené chvíle na place i mimo něj. „Hrál jsi mořského koníka. Byl si ten nejpůvabnější mořský koník. A potom přišla Horná Dolná a ty jsi se mi znenadání vetřel do života – profesně i lidsky. Stal jsi se navždy mým koníčkem,“ dodala Polnišová, která přes emoce nemohla takřka mluvil.

Tagy:
smrt slzy emoce proslov herec herečka role poslední rozloučení vzkaz Slovenské národní divadlo Michal Kubovčík Daniel Heriban Petra Polnišová Jana Oľhová