Očkování? Problém Čechů je ve špatné životosprávě, má jasno mladý politik z Přísahy

Michal Košan

Divoká karta (917)

Proti koronaviru se nenechá očkovat herec a kandidát Přísahy v říjnových volbách Michal Košan. Hlavní problém vidí ve špatné životosprávě Čechů. Mladý politik to řekl v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS. Kandidátka koalice Spolu Markéta Vyvlečková (KDU-ČSL) mu navrhla, aby si vyzkoušel službu na covidové jednotce v nemocnici.

Košan na obrazovce prozradil, že se dosud očkovat nenechal a ani nenechá. „My tady všichni řešíme očkování. Přijde problém a všichni hned běžíme k medicíně a pomozte,“ popisoval svůj pohled na situaci.

Problém Čechů vidí jinde. „Jíme nekvalitní potravu, pro spoustu lidí je imunita název plážového drinku, natož aby lidé věděli, že by se o imunitní systém měli starat,“ pokračoval herec a politik s tím, že společnost rovněž nadměrně užívá antibiotika. „Myslím, že kdybychom začali řešit tyto věci a začali se chovat jako lidi k životnímu prostředí, tak tohle vůbec nemusíme řešit,“ dodal Košan, který kandiduje za hnutí Přísaha na 20. místě v Plzeňském kraji.

Na jeho slova zareagovala kandidátka koalice Spolu Markéta Vyvlečková. „V rodině jsme zažili covid, můj manžel to měl přes Vánoce, tři týdny byl v horečkách, strašně jsme se báli,“ popsala vlastní zkušenost s koronavirem lidovecká politička kandidující rovněž z 20. místa, avšak v Moravskoslezském kraji. „Tomu, že se někdo nenechá očkovat, nerozumím,“ pronesla Vyvlečková. Košan by si podle ní měl zkusit službu na covidovém oddělení, aby situaci lépe pochopil.

Aspirující politik z Přísahy na to odpověděl, že pohled do fungování v nemocnicích má, protože jeho přítelkyně pracuje jako zdravotní sestra. I ta je podle jeho slov neočkovaná, a pravidelně se tak musí testovat. Politik však prý nevyzývá lidi, aby se neočkovali. „Pokud se podle něj někdo cítí ohrožen, tak ať vakcinaci podstoupí,“ pravil.

Komunista: Vakcíny jsou narychlo, ale není jiné cesty

Očkování za sebou dosud nemá ani písničkář Zbyněk „Ziggy“ Horváth (STAN), který v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS reprezentoval koalici Pirátů a Starostů. I on má osobní zkušenost s nemocí COVID-19, protože ji sám prodělal. Vzhledem ke svému astmatu si prý zažil drsné chvilky.„Mám ještě silné protilátky, tak proto se proočkovat nenechám,“ uvedl Horváth.

Za očkování se staví mladý komunista Arťom Korjagin. „Je to nejlepší způsob, jak ukončit pandemii,“ zdůraznil. Na druhou stranu ovšem připouští názory těch, kteří poukazují na to, že vakcíny proti koronaviru jsou vytvořené daleko rychleji, než tomu u očkovacích látek na různá onemocnění běžně bývá.

Komunistický politik to v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS schytal od ostatních kandidátů zejména za svá slova, že „kapitalistický systém má na rukou krev“, nebo že žijeme „v totalitě peněz“. Horváth a Vyvlečková mu vmetli, že právě jím propagovaný komunistický režim zavraždil a pronásledoval stovky lidí.

Ostrá slova volil i Košan. „Já osobně komunisty nenávidím. Mají nějakou historii a přijde mi šílené, že se nad tím tady pan Korjagin usmívá,“ dodal Košan.

Tagy:
očkování STAN CNN Prima NEWS KSČM Piráti volby KDU-ČSL Česká pirátská strana koalice Starostové a nezávislí koronavirus COVID-19 pandemie koronaviru protilátky volby 2021 SPOLU Přísaha Markéta Vyvlečková Divoká karta Arťom Korjagin Zbyněk Ziggy Horváth Michal Košan životospráva