V Prostějově pokračují v tradici, náměstí zdobí vánoční „křivák“. Zvláštní stromek budí emoce

Neobvyklý vánoční strom v Prostějově budí emoce.

Neobvyklý vánoční strom v Prostějově budí emoce

Opravdu neobvyklý vánoční strom mají před prostějovskou radnicí. Najít totiž na celém náměstí místo, ze kterého by vypadal aspoň trochu rovný, je hodně náročný úkol. Z každého úhlu jako by někam padal. Místním to ale nevadí a ačkoliv strom není vzorem souměrnosti, má podle nich své kouzlo.

„Je krásný jako vždy, ale maličko by se mohl narovnat,“ okomentovala strom jedna z místních. „Je trošku nakřivo. Připadá mi, že letí k Prioru,“ smála se další.

ČTĚTE TAKÉ: Budou letos Vánoce bílé, nebo na blátě? Podívejte se, kde by o svátcích mohlo nasněžit

A ke stromku se pro CNN Prima NEWS vyjádřil i prostějovský radní Jiří Pospíšil: „Myslím si, že je nádherně nazdobený a zdobí naše náměstí, i když jsou k němu připomínky. Minulý týden, když byl ten velký vítr, tak se nám vychýlil trošku více.“

Ani letos v Prostějově neporušili tradici, která zde trvá už třetím rokem. „Tady vždycky musí být nakřivo. Je to taková italská Pisa přímo na náměstí,“ žertoval v předešlém roce stánkař pan Matoušek.

První křivý stromek zdobil prostějovské náměstí v roce 2021. „V momentě, kdy vybírali naši pracovníci strom, tak si toho nikdo nevšiml. Dokonce tam byla i kamera a také to na ní nebylo vidět,“ zavzpomínala mluvčí magistrátu Jana Gáborová na počátek nové prostějovské tradice.

Pokud se i ve vašem okolí vyskytuje nějaký neobvyklý vánoční strom, dejte nám vědět. Kromě nejhezčího stromku bychom tak letos mohli vyhlásit i ten nejpodivnější.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Staroměstském náměstí už stojí vánoční strom. Zdobení potrvá několik dní

Tagy: