Nerudová ve finiši promáchla. Přiznala, co neměla, úplně ztratila sebevědomí, říká expert

V závěru kampaně Danuše Nerudová totálně ztratila sebevědomí. Komentátor Martin Schmarcz to uvedl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS s odkazem na výrok prezidentské kandidátky poté, co odvolila. Ekonomka prohlásila, že za úspěch bude považovat 20 procent hlasů. „Nerudová špatně komunikovala. Promáchla a Pavel se dostal nahoru,“ zdůraznil Schmarcz.

„To je totální ztráta sebevědomí. Na závěr kampaně řekla, že nepostoupí. Průzkumy se dělají i průběžně a asi viděla špatný trend. Tohle ale kandidát nikdy nesmí přiznat. Že to udělala, jen ukazuje, že není tak zkušená,“ zdůraznil Schmarcz.

V závěru kampaně podle komentátora Nerudová výrazně znervózněla. „Dotahovala Petra Pavla, dokonce se v průzkumech dostala před něj. Jenže poté nezvládla kauzu s tituly, což na ní zřejmě bylo vytaženo účelově, ale s tím musí počítat. V USA jsou na to kandidáti připraveni, ona špatně komunikovala. Promáchla a Pavel se dostal nahoru. I v debatě na CNN Prima NEWS měl nad ní navrch,“ pokračoval.

Podle Schmarcze Nerudové nepomůže ani to, že v poslední předvolební televizní debatě se ukázala jako kvalifikovanější než Pavel. „Emoce jsou více na straně Pavla a ty budou rozhodovat,“ dodal. Generál poté, co vhodil svůj lístek do volební urny, prohlásil, že si slibuje vítězství. „Pavel má lepší kampaň. Má významné sponzory a podporovatele,“ dodal Schmarcz.

Připomněl také, že výkon Pavla šel v posledních měsících nahoru. „Býval nejistý, ale postupně ukázal, že se hodně zlepšil. Ve svém týmu měl PR experty i psychology, kteří jsou velmi důležití. Vzhledem ke své minulosti musí mít Pavel silnou psychiku, takže bylo zřejmě snazší s ním pracovat než s Nerudovou. Psychika je ve vypjatých soubojích mnohdy to, co rozhoduje,“ vysvětlil.

Schmarcz pozitivně ohodnotil také rozhodnutí Andreje Babiše (ANO) nechodit do všech předvolebních debat. „Kdybych byl v jeho týmu, tak mu to také poradím. Ne, že by se musel bát, že ztratí voliče, ale potřeboval mít jistotu, že postoupí do druhého kola. V debatě na CNN Prima NEWS nechal Pavla s Nerudovou, aby se do sebe pustili. A jeden z nich měl díky tomu navrch. Kdyby tam byl, tak by se spojili proti němu,“ vysvětlil Schmarcz.

Tagy: