Neskutečný hazard na D1: Řidič několikrát vybrzdil auta, pak bránil v předjetí

Vybrzďování na D1

Řidič vybržďoval jiného přímo na dálnici D1

Další záznam jen těžko uvěřitelného chování na českých silnicích přišel do redakce Krimi zpráv. Na svědomí ho má řidič osobního vozu, který jiného šoféra několikrát vybrzdil. A to přímo na dálnici D1.

Vše se odehrálo na D1 jen kousek před sjezdem na Velkou Bíteš. Záznam je natočený v neděli, na dálnici je proto poměrně slabý provoz. Vůz autora videa se po předjetí kamionu zařazuje do pravého jízdního pruhu. Zanedlouho ale zamíří zpět do levého. A to kvůli předjetí tří pomalu jedoucích aut. To zřejmě dopálilo šoféra bílého vozu.

„Neukázněný řidič mě zničehonic ve vysoké rychlosti vybrzdil. Naštěstí jsem dával pozor a včas zareagoval,“ popsal divák Krimi zpráv v e-mailu. Na videu je vidět, že v agresivní jízdě šofér pokračuje i dál a předvede další nebezpečný manévr zakončený vybrzděním.

„Odsuzuji takováto gesta, při kterých mohou umírat lidé. Nejsem pirát silnic ani konfliktní typ, takže video není vytrženo z kontextu nějaké déletrvající honičky,“ tvrdil v e-mailu autor videa.

Šofér bílé dodávky pak podle záběrů vše zakončí tím, že jede vedle druhého vozidla a tím brání komukoliv v předjetí. Dopravní expert nad počínáním řidiče jen kroutí hlavou. „Je to něco velmi nebezpečného, protože ten druhý nemusí zareagovat, může dojít i k tomu, že se do toho zapojí někdo další a jedno takové vybrzdění může mít velké následky,“ popsal Igor Sirota.

Vybrzďování může končit tragicky

Podobné chování na silnicích totiž může skončit i smrtelným zraněním. Stačí připomenout děsivou nehodu, která se stala v roce 2017 na dálnici D10. Martin Kostner tam úmyslně vybrzdil auto, ve kterém seděla rodina s osmiměsíčním kojencem. Zezadu pak do nich narazilo další auto, jehož řidič už neměl šanci zareagovat.

Srážka skončila tragicky. Miminko na následky vážných zranění zemřelo. Martina Kostnera za to soud poslal na jedenáct let do vězení.

Tagy: