Neúcta k Ivaně? Trump hrob exmanželky nechává zarostlý, má jej na golfovém hřišti

Americký exprezident Donald Trump a jeho rodina se prakticky vůbec nestarají o hrob jeho první exmanželky, kterou byla česká podnikatelka, lyžařka a modelka Ivana. Ta je pochována na golfovém hřišti v místě, které Trumpovi ještě coby rodina často navštěvovali. Jak zjistil deník The Daily Mail, místo je dnes zarostlé, neudržované a náhrobní kámen je sotva vidět.

Snímek britského deníku zobrazuje plácek, který se má nacházet na Trumpově golfovém hřišti v Bedminsteru ve státě New Jersey. Je patrné, že se o tento kousek země už nějaký čas nikdo nestará, tráva roste téměř všude. A uprostřed je vidět rovný kámen. Má jít o náhrobek Ivany Trumpové – první exmanželky Donalda Trumpa, se kterou má své tři nejstarší děti Donalda jr., Erica a Ivanku.

Na sociální síti Twitter vyvolal snímek nesouhlasné reakce a mnozí začali připomínat, jak se ke svým blízkým chovají jiní vrcholní politici USA. Na jednom obrázku je třeba vidět hrob Beaua Bidena, syna nynějšího prezidenta Joea Bidena. Náhrobek je vidět, jsou u něj čerstvé květiny i americké vlaječky.

Další uživatel porovnává neudržovaný hrob Ivany Trumpové s posledním místem odpočinku Checkerse – psa republikánského exprezidenta Richarda Nixona. Přestože čtyřnohý mazlíček zemřel již před skoro 60 lety, dodnes je od pohledu udržovaný. U fotografií hrobů tohoto psa a Bidenova syna však není přesně jasné, kdy byly pořízeny.

Golfové hřiště coby místo poslední odpočinku Ivany Trumpové má však své vysvětlení. Do Bedminsteru totiž často jezdívala ještě se svojí rodinou, tím pádem jde o místo, ke kterému měla vztah. Na druhou stranu se socioložka Brooke Harringtonová loni krátce po pochování ostatků nechala pro Daily Mail slyšet, že exprezident mohl svoji exmanželku na místě pohřbít i kvůli zbavení se daňové povinnosti.

Na místo podle zahraničních médií v čele s deníkem The New York Times stále jezdí i sám Donald Trump. Během uplynulého týdne zde pořádal golfový turnaj. Není známo, zda se během své návštěvy podíval i k místu posledního odpočinku své bývalé manželky.

Manželství zničily nevěry

Ivana Trumpová, rozená Zelníčková, se za Donalda Trumpa provdala v roce 1977. Ona byla tehdy úspěšnou československou lyžařkou a modelkou, on pro změnu dědic miliardového impéria.

Společně často navštěvovali Československo. A to jak před sametovou revolucí, tak po ní. Jejich potomci na cesty do rodné země své matky často vzpomínali. Nejstarší syn Donald jr. dokonce podle všeho dodnes češtinu ovládá.

Manželství vydrželo do roku 1992. Trumpová tehdy zjistila, že její manžel má poměr s herečkou Marlou Maplesovou, kterou si později také vzal. Nyní je Trump ženatý s bývalou slovinskou modelkou Melanií Trumpovou, rozenou Knavsovou. O své první choti se nechal slyšet, že je jeho „oblíbená exmanželka“.

Trumpová se po rozvodu etablovala jako úspěšná podnikatelka. Zemřela loni ve věku 73 let ve svém bytě v newyorské čtvrti Manhattan. Osudným se jí měl stát pád ze schodů.

Tagy: