Nejtlustější dítě světa zhublo přes sto kilo. Teď ho trápí povislá kůže po celém těle

Indonéský chlapec Arya Permana byl před lety označen za nejtlustější dítě na světě. V roce 2016, kdy mu bylo deset let, vážil téměř 200 kilogramů. Po pěti letech se jeho stav výrazně zlepšil, zhubl více než polovinu své váhy a denně cvičí. Přesto na svůj věk stále trpí nadváhou. Navíc ho trápí povislá kůže po celém těle.

Před pěti lety Arya Permana získal nelichotivé prvenství. Se svojí váhou – 192 kilo v 10 letech – byl totiž označen za „nejtlustější dítě světa“. Obézního chlapce si natáčeli a fotili lidé v jeho okolí i novináři.

Kvůli své nadměrné váze a s ní spojenými zdravotními problémy nemohl chodit do školy. V roce 2016 se tak se svými rodiči rozhodl, že se pokusí extrémně zhubnout.

Žádné cvičení zprvu nepřipadalo v úvahu, a tak Arya musel na operaci, při které mu lékaři zmenšili žaludek. Postupně se mohl začít více hýbat a pomohl mu také trenér v jeho rodné vesničce Cipurwasari, která se nachází poblíž hlavního města Indonésie Jakarty. Kouč mu nejen naordinoval cvičení, ale zároveň mu radikálně překopal jeho jídelníček.

Dnes je situace u Aryi daleko lepší. Po pěti letech se dostal na váhu 82 kilo. Zhubl tedy neskutečných 110 kilo. Jeho současná váha je na věk kolem 15 let stále nadprůměrná, ale oproti předešlým letům jde o výrazné zlepšení.

I nadále dodržuje dietu a každý den cvičí, údajně průměrně dvě hodiny denně. Zvládá lézt po stromech a chodí na pravidelné několikakilometrové procházky.

Problémem však zůstává povislá kůže na jeho těle. Před nedávnem sice postoupil zákrok, při kterém mu lékaři část nadbytečné kůže odstranili, ale stále jí zůstává příliš mnoho. Čeká jej tak ještě několik podobných zákroků.

Tagy: