Nevídaná brutalita v NHL: Fanoušek neunesl prohru a pěstí uzemnil příznivce rivala

V zámořské hokejové NHL jsou bitky na ledě sice běžné, ale mezi fanoušky nikoliv. Nyní to porušil jeden z příznivců newyorských Rangers, který doslova „vypnul“ muže v dresu soupeře z Tampy Bay. Fanoušek Rangers zjevně neunesl porážku, kterou tým Lightning přivodil svým sokům z New Yorku ve finále Východní konference NHL. Muže krátce po incidentu zadržela policie a dostal doživotní zákaz vstupu do domácí arény Rangers.

Fanoušci v poklidu opouštěli slavnou newyorskou halu Madison Square Garden, kde právě skončil pátý duel série mezi domácími Rangers a „Blesky“ z Tampy Bay. V záplavě domácích příznivců šel i jeden z fanoušků Tampy, který byl oblečen v dresu svého týmu.

Jeden z fanoušků Rangers, který šel těsně před příznivcem soupeře, očividně neunesl porážku 1:3, která týmu Lightning z Tampy dává mečbol na postup. Na videu, které natočil jeden z fanoušků, se otočil a jedinou ranou de facto uzemnil příznivce Tampy. Ten se následně skácel k zemi a zůstal nehybně ležet.

Kolem napadeného muže se okamžitě začali rojit lidé, kteří odcházeli ze zápasu a snažili se mu pomoci. Newyorská policie později uvedla, že navzdory hrozivě vypadajícímu videu neutrpěl fanoušek Tampy žádné závažné zranění.

Příznivec Rangers, který takto neskousl porážku svého týmu, se po incidentu dal na útěk, při kterém podle policie srazil dalšího muže, který se mu snažil zabránit v opuštění haly. Poté ho však policisté zadrželi a identifikovali jako 29letého Jamese Anastasia. Ten nyní čelí obvinění z napadení i obtěžování.

Kromě toho se také dočkal doživotního zákazu do arény Madison Square Garden, kde jeho Rangers hrají domácí zápasy. „Všichni návštěvníci, a je jedno jakému týmu fandí, by se měli v Madison Square Garden cítit v bezpečí a respektovaní. To je a vždycky byla naše politika,“ oznámili představitelé haly.

Série plná bitek i na ledě, hvězdou je Palát

Série mezi Rangers a Lightning je mimořádně napjatá i na ledě. V zápasech dochází často k velmi ostrým střetům, soubojům v brankovišti či u mantinelů, ale také k bitkám, kterých se účastní i ty největší hvězdy týmu. V posledním zápase se například neváhal porvat kapitán Tampy Steven Stamkos s talentovanou jedničkou draftu Alexisem Lafreniérem, který hájí barvy Rangers.

Tým z New Yorku, za který hraje také útočník Filip Chytil, zahájil finále Východní konference, tedy semifinále bojů o Stanley Cup, lépe, když zvítězil v prvních dvou zápasech. V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy ale následně tým z Tampy zabral.

Finále Východní konference „Blesky“ vyrovnaly a poslední zápas na ledě New Yorku ovládli 3:1. Vítězný gól, už druhý v této sérii, vstřelil český útočník Tampy Ondřej Palát, který je aktuálně jedním z nejsledovanějších hráčů play-off NHL. Lightning tak otočili sérii z 0:2 na 3:2 a jediná výhra je dělí od postupu do finále bojů o Stanley Cup.

Do něj už postoupil vítěz Západní konference, kterým se stal tým z Denveru – Colorado Avalance. Ten ve finále své konference přejel Edmonton Oilers v poměru 4:0 na zápasy. Za Colorado poslední zápasy odchytal brankář Pavel Francouz a už nyní je tak jisté, že Stanley Cup letos získá český hokejista.

Tagy: