Newyorčané už mají svůj vánoční strom. V Rockefellerově centru stojí 23 metrů vysoký smrk

Vánoční stromek v New Yorku

Vánoční strom v Rockefellerově centru

Do newyorského Rockefellerova centra dorazil během sobotního rána vánoční strom a během dne byl pomocí jeřábu postaven na své místo. 23 metrů vysoký smrk v příštích týdnech ozdobí 3,5 tisíce LED světel a jeho špičku zkrášlí hvězda z krystalů Swarovski. Rozsvícení vánočního stromu proběhne na oficiálním ceremoniálu, který 2. prosince v 19:00 odvysílá stanice NBC.

Strom pochází z rezidence ve městě Oneonta, kde ho ve čtvrtek pokáceli. Podle Erika Pauze, hlavního zahradníka v Rockefellerově centru, si stromu všiml v roce 2016, kdy město naposledy navštívil: „Hledal jsem strom, který by vypadal skvěle v Rockefellerově centru.“

„Letos cítíme, že vánoční strom je pro nás opravdu důležitý,“ řekl Rob Speyer, generální ředitel společnosti Tishman Speyer, která vlastní Rockefellerovo centrum, v narážce na pandemii koronaviru, která si vynutila zrušení některých vánočních tradic jako je Radio City Christmas Spectacular. Speyer pro NBC NewYork uvedl, že společnost je obzvláště hrdá na to, že letos pokračuje v radostné tradici.

V letošním roce nebude kvůli pandemii koronaviru možné stromek si prohlédnout osobně. Podrobnosti o tom, jak jej navštívit, budou podle NBC NewYork zveřejněny v následujících dnech.

Tradice stará více než 80 let

Vrací se také další každoroční newyorská tradice, a to kluziště. To se otevře 21. listopadu, ale počet lidí na ledě bude omezen. Oproti předchozím sezónám se také uzavře mnohem dříve. Poslední den bude 17. ledna 2021.

Odhadovalo se, že během prázdnin navštíví Rockefellerovo centrum více než 125 milionů lidí. Ale vzhledem k tomu, že se cestovní ruch pozastavil kvůli pandemii koronaviru, je nepravděpodobné, že se letos objeví obvyklé prázdninové šílenství.

První vánoční strom se v Rockefellerově centru objevil v roce 1931. První slavnostní ceremoniál osvětlení pak o tři roky později. Tehdy byl strom vyzdoben 700 světly.

Tagy: