Nina přišla kvůli nádoru o ledvinu, ze sanitek má hrůzu. Její rodiče prosí o pomoc

Čtyřletá Nina se narodila jako zdravé a veselé dítě, které rádo tančilo a jezdilo s tatínkem na ryby. Pak ji ale potkalo neštěstí. Lékaři jí diagnostikovali zhoubný nádor na pravé ledvině, proto všeho, co měla ráda, musela zanechat. Dívenka podstoupila operaci, během které jí lékaři orgán odoperovali. Její rodiče teď založili sbírku, která by jim mohla pomoci s pořízením nového auta. Malá Nina má totiž panickou hrůzu ze sanitek.

Nemoc se u malé Niny projevila ze dne na den, a to tak, že začala čůrat krev. Rodiče na nic nečekali a ihned ji odvezli do nemocnice, kde podstoupila několik vyšetření. „Druhý den řekla paní doktorka mamince a tatínkovi, že mám nádor na pravé ledvině,“ stojí na stránkách sbírky.

Čtyřletou holčičku převezli do Dětské nemocnice v Brně, kde podstoupila další vyšetření. Tam Nině diagnostikovali zhoubný nádor na pravé ledvině zvaný Wilmsův tumor. Po vyšetření ji hned přijali na Kliniku dětské onkologie, kde začali s chemoterapií. „Podstupovala jsem ji měsíc. Po třech dnech v nemocnici mi zavedli centrální venózní katétr.“

Po poslední dávce chemoterapie poslali Ninu na další vyšetření. Zprvu to vypadalo velmi nadějně a lékaři říkali, že jí vezmou jen část ledviny. „Bohužel nádor byl po celé ledvině. Nakonec doktor mamince řekl, že je nutné vzít celý orgán“ vysvětluje.

Nina má ze sanitek panickou hrůzu

Nyní už je Nina po operaci a prochází 27týdenní kurz chemoterapie. „Jednu dávku chemoterapie budu mít každý týden. Ještě tedy dohromady sedm měsíců nejistoty, aby se mi to ještě někde nevrátilo. Pak se uvidí, co bude dál.“

Rodina čtyřleté holčičky teď vkládá veškeré síly a naději na její uzdravení. Kromě zotavení, má malá Nina ale ještě jedno velké přání. A to, aby už nikdy nemusela jezdit na vyšetření sanitkou. Má z ní totiž panickou hrůzu.

Jelikož však její rodiče nemají dostatek financí na pořízení vozidla, rozhodli se o pomoc požádat v crowfoudingové sbírce na webu Donio.cz. „Důvod této sbírky je pořízení vozidla, a to protože Ninuška má panickou hrůzu. Pokaždé je plná obav a nemůže přestat plakat,“ vysvětluje Ninina maminka.

Tagy: