Morbidně obézní miss Alabamy? Nezdravý příklad dětem, píší lidé. Poslala jim laskavý vzkaz

Korunka pro královnu krásy (ilustrační foto)

Nečekaná miss Alabama

Volba nové královny krásy amerického státu Alabama vyvolala mezi lidmi na sociálních sítích bouřlivou reakci. Vítěznou korunku totiž nasadila Sara Millikenová, která je výrazně obézní. Třiadvacetiletá modelka podle svých slov čekala na tento okamžik od svých 15 let, kdy se poprvé účastnila soutěže krásy. O její výhře píše web Daily Mail.

Millikenová je první plus size modelkou, která porazila ostatní účastnice a stala se výherkyní soutěže National American Miss. Na svůj večer čekala osm let, připomíná web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Vězení z hlavy jen tak nevymažu, prozradil jachtař Křížek. Řekl, co bylo za mřížemi nejtěžší

„Tehdy jsem se stala tím, co po mně vyžadovali ostatní. Jeden kluk mi tenkrát řekl, že jsem ošklivá, tak jsem se v 15 letech účastnila soutěže, jenže jsem vypadla hned v prvních výběrech,“ popsala svůj zážitek z minulosti.

Sen se jí splnil až nyní. „Doufám, že jsem poukázala na to, že nezáleží na tom, jak vaše tělo vypadá, ale že můžete dosáhnout všeho, na co pomyslíte. Dřív jsem si také nepomyslela, že může tuto soutěž vyhrát plus size modelka z malého města,“ řekla v rozhovoru po výhře.

Podle organizátorů soutěže již celkové bodování nezávisí pouze na vzhledu účastnic nebo sympatiích, ale rovněž na „osobnosti, sebevědomí a schopnosti komunikace“. Sara na svém profilu v databázi uvedla, že chce být „první plus size modelkou, která ukáže dalším ženám, že mohou dosáhnout jakéhokoliv cíle“.

Pro některé uživatele je však její výhra neakceptovatelná. Pod videem z její korunovace se objevily mimo gratulace i negativní komentáře. „Někdo takový má být vzorem pro děti?“ uvedl jeden z uživatelů.

Kromě ostrých slov se v komentářích objevily také odmítavé postoje, v nichž se ozývají i obavy o zdraví nové alabamské královny krásy. „Obezita je přece závažný problém. Proč touto cestou propagovat něco, co je ze zdravotního hlediska špatné?“ ptají se lidé na sítích.

Některé nevybíravé útoky však nová Miss podle webu The Sun označila za „opravdu nechutné“. „Rozhodla jsem se, že se tím nebudu zabývat. Nejlepší způsob, jak se těmto útokům bránit, je šířit laskavost,“ reagovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brzobohatý se soudí s Kuchařovou kvůli pomluvě. Nejen já jsem z toho unavený, řekl

Tagy: