Nové podrobnosti v případu učitele, který mířil na studenty pistolí. Incident vyšetřuje policie

Škola v Roudnici nad Labem, kde se případ odehrál.

Učitel vyhrožoval zbraní žákům

Učitel tělocviku, který ve středu na jedné ze středních škol v Roudnici nad Labem mířil zbraní na studenty, se dočkal trestu. Vedení školy pedagoga propustilo, incident nyní vyšetřuje policie. Pistole přitom byla „jen“ startovací.

Se zbraní v ruce na půdě školy v Roudnici nad Labem překvapil minulou středu žáky učitel tělocviku. Postupně na ně měl pistolí mířit a pak naslepo vystřelit do stropu. Podle nových informací přišel učitel o práci a případ začali vyšetřovat policisté. „Jsou prováděny úkony trestního řízení a po zajištění všech důkazů bude rozhodnuto o dalším postupu dle trestního řádu,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Ústeckého kraje Pavla Kofrová.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda novorozence v Lipně: Dítě leželo v kontejneru déle, nové údaje mění směr vyšetřování

„Učitel tělesné výchovy nevhodným způsobem použil startovací pistoli. Incident jsme začali ihned řešit a během několika desítek minut byl učitel vyhoštěn ze školy,“ popsala pro CNN Prima NEWS ředitelka školy Helena Všetečková.

I když se jednalo „pouze“ o startovací pistoli, šok studentů se nijak nezmírnil. „Ti samozřejmě nevěděli, jestli je to skutečná zbraň, takže se polekali,“ popsal pro CNN Prima NEWS student Tomáš. Vedení školy okamžitě reagovalo. Studenti museli v pondělí ráno projít kontrolou. „Kontrolovali nám tašky, jestli nenosíme s sebou nějaké předměty. Měli jsme celkem zmatek z toho, proč je tady policie,“ dodal Tomáš.

Až do tohoto incidentu prý měl být učitel bezproblémový, podle výpovědí studentů se mělo jednat o nevhodný žert. „Určitě to byl jenom blbý vtip. Jako vždy byl hrozně milý, slušný a příjemný a smál se jako vždy,“ myslí si studentka Veronika.

Roli prý hrálo i načasování, událost se stala pouhý měsíc od tragédie na filozofické fakultě. „Myslím si, že nezhodnotil, že pokud se bude usmívat a podobné žertíky předvádět žákům, pochopili by to třeba v jiné době,“ popsal učitel Jiří Fišer.

Učitele tělocviku zkoušela CNN Prima NEWS kontaktovat e-mailem, ale neúspěšně. A škola na něj jiný kontakt odmítla poskytnout.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku řádí epidemie chřipky. Počet pacientů prudce stoupá, hlásí SZÚ

Tagy: