Novorozenec nalezený v kontejneru v Ústí je zdravý. Policie odhalila detaily, dítě už má jméno

Novorozenec, nalezený v neděli v kontejneru v Ústí nad Labem, je zdravý a dostal jméno Jáchym. Policie to v pondělí dopoledne oznámila na síti X. Krajští kriminalisté na případu dál pracují, zveřejnili také fotografie bundy, ve které bylo dítě zabaleno. V souvislosti s případem hledají i ženu, která v noci na neděli venčila v okolí nálezu psa a může být důležitou svědkyní.

Policie v neděli uvedla, že se zabývá nálezem novorozeného dítěte v kontejneru v ústecké čtvrti Střekov. Policejní mluvčí Ilona Gazdošová řekla, že z taktických důvodů policie zatím nebude zveřejňovat, jestli je miminko živé, nebo po smrti.

ČTĚTE TAKÉ: Zmizely a tři roky je nikdo neviděl. Teď děti zachytila kamera v divočině na Novém Zélandu

V pondělí ale policisté podrobnosti sdělili. „Nalezené miminko je zdravé. Jedná se o chlapce a dostal jméno Jáchym,“ napsali na sociální síti X.

V souvislosti s případem také ukázali fotografie bundy, ve které bylo dítě zabaleno. „V případě, že je vám bunda povědomá, tak tuto informaci poskytněte policistům na linku 158,“ poznamenali.

Nejedná se navíc o jedinou stopu, která by policii mohla pomoci s objasněním případu. Pátrají také po ženě, která kolem jedné hodiny v noci venčila v ulici Truhlářova psa. „Může být důležitou svědkyní,“ zdůraznila policie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Honička v Pardubicích skončila nárazem. Zfetovaný muž bez řidičáku putoval rovnou do vězení

Tagy:
policie společnost Ústecký kraj novorozenec kontejner AKTU.cz trestná činnost, právo a spravedlnost