Novotný se ostře obul do Pekarové. Zvolte si Czernina, než skončíte na hnoji, vzkázal TOP 09

Pavel Novotný

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 17.9.2023

Koukejte si zvolit jako předsedu Tomáše Czernina, než tu stranu vyvezete na hnůj. A nechte na pokoji Jiřího Pospíšila. Členům TOP 09 to na sociálních sítích vzkázal starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Opět tak naznačil své výhrady vůči šéfce strany Markétě Pekarové Adamové. Ta bude post předsedkyně obhajovat již podruhé na listopadovém sněmu TOP 09.

Vládní TOP 09 v pátek sdílela na sociálních sítích příspěvek, jehož autorem byl čestný předseda strany Karel Schwarzenberg. Exministr zahraničí ve svém vyjádření chválil prezidenta Petra Pavla. „Musím říci, že už jsem nečekal, že ještě zažiji prezidenta, který by tak důstojně reprezentoval moji zemi,“ uvedl Schwarzenberg.

Novotný shrnutí 85leté tváře TOP 09 ocenil. Pod příspěvkem zanechal straně následující vzkaz: „To napsal (Schwarzenberg) tak pěkně, že jsem to retweetoval. Koukejte si zvolit (za předsedu) Tomáše Czernina, než tu stranu vyvezete na hnůj. A nechte na pokoji Jiřího Pospíšila. Je to nejlepší předseda regionu, co v Praze byl. Vládnu s vámi v Řeporyjích, tak mě moc nes*rte, čau.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Demonstranti vtrhli do domu Novotného. Spal jsem, rýpl si do nich, pak dorazil na Václavák

Není to poprvé, co řeporyjský starosta, který je známý svým nekorektním vystupováním, Pekarovou zkritizoval. Například loni v červenci se do šéfky TOP 09 ostře pustil v souvislosti s kauzou Dozimetr. Pekarová tehdy nepřímo vyzvala svého spolustraníka Jiřího Pospíšila, aby už nekandidoval v nadcházejících komunálních volbách.

„Má milá zlatá. Takže Jiří Pospíšil má odstupovat proto, že jeho bývalý spolupracovník figuruje v kauze jako svědek. Děláš si p*del, Markéto? Záminka. Potřebuješ seknout Jirku. Teď, nebo nikdy. Čistá pomsta za Spolu v Praze. Chápu to. Ale jenom kalíš vodu. Tak to je,“ vzkázal Novotný Pekarové. Politička se k výrokům rázného komunálního politika obvykle nevyjadřuje.

V posledním příspěvku Novotný narážel i na rok 2019. Tehdy byla Pekarová zvolena novou předsedkyní TOP 09, když v přímém souboji porazila senátora a člena konzervativnějšího křídla strany Tomáše Czernina. Ten je od té doby 1. místopředsedou TOP 09.

Czernina v roce 2019 podpořil například i exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který s Pekarovou v poslední době vedl hned několik názorových rozepří.

Tagy: