O pohřeb herečky Šulcové se starají dcery. Proč pietu nezorganizovala divadla?

Zemřela Jana Šulcová.

Vše o pohřbu Šulcové

Poslední rozloučení s herečkou Janou Šulcovou se uskuteční v pátek, tedy přesně týden od jejího úmrtí. O zorganizování pietní události se nepřihlásilo žádné z českých divadel, a to přes to, že zesnulá umělkyně byla jednou z nejvýraznějších hereček naší divadelní a filmové scény.

Podle informací deníku Blesk se rodina a přátelé s herečkou rozloučí v Krematoriu Motol v pátek 4. srpna. O pohřeb se starají její dcery, producentka Rozálie Víznerová a ilustrátorka Tereza Václavková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Noblesní, ale skromná hvězda, vzpomíná na Šulcovou režisér Magnusek. Smrt ho zaskočila

Přestože herečka během svého života hrála v několika divadlech, v žádném z nich neměla stálé angažmá. Právě z toho důvodu jí žádné nechce vystrojit poslední rozloučení.

Za svou kariéru ztvárnila Jana Šulcová desítky filmových, televizních i divadelních rolí. Poprvé ji diváci mohli vidět v pohádce Křesadlo či ve snímku režiséra Juraje Herze Spalovač mrtvol. Do paměti se ale všem vryla hlavně díky seriálu My všichni školou povinní.

Nezapomenutelnou byla rovněž ve filmu režisérky Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Právě tato slova někdo z fanoušků použil a napsal před hereččinou vilou jako rozloučení: „S vámi nás bavil svět.“ Před domem, kde herečka zemřela, stále přibývají i květiny a svíčky.

Tagy: