Oblíbený seriál ZOO na Primě jde do finále. Zákulisí natáčení popsali Burešová nebo Bílina

Oblíbený rodinný seriál ZOO na Primě po třech letech natáčení 224. dílem končí. Premiéra závěrečného dílu Na poslední chvíli na televizních obrazovkách poběží ve čtvrtek od 20:15 hodin. Pořad z prostředí zoologické zahrady doprovázely herecké výkony Evy Burešové, Šimona Bíliny nebo Michaely Tomešové. Společně s dalšími herci zavzpomínali na to, jaký byl jejich poslední natáčecí den. „Nedokážu vyjádřit, jak jsem vděčný za tu šanci, kterou jsem dostal, a za lidi, které jsem potkal,“ řekl Bílina hrající postavu Adama Hrušky.

„Všichni, co byli tady v ateliérech, jsou úžasní a já moc děkuju. To, že nepůjdu ráno na natáčení, se mi bude zdát divné, co bych lhal. ZOO pro mě byla neskutečná paleta zážitků, včetně setkání s lidmi i zvířaty. Odnáším si nezapomenutelné zážitky,“ dodal Šimon Bílina.

ČTĚTE TAKÉ: Záhadná smrt Liama Payna. Krátce před tragédií zveřejnil video. Smál se na něm a žertoval

K jeho slovům se připojila také Eva Burešová, kterou si diváci mohou pamatovat jako Viky Janečkovou. „ZOO mi toho dala spoustu. Opravdu to jsou věci, které člověk jen tak někde nenasbírá, a když už, tak za hodně dlouhou dobu. Dalo mi to nové přátele a kolegy, se kterými bych se třeba nepotkala. V tom mě televize a seriály baví – každý měsíc máte šanci potkat někoho nového,“ sdělila s tím, že její první i poslední den se odehrál v Safari parku ve Dvoře Králové.

Pomyslný kruh se uzavřel i pro herečku Sabinu Laurinovou v roli Alice Novotné. „Končila jsem natáčení s Janou (Švandovou) a Míšou (Tomešovou), stejně jako jsme spolu začínaly. Seděly jsme v ateliérech a řešily rodinu,“ sdělila a také prozradila, jak se její postava v průběhu pořadu změnila. „Z milující matky, která se starala jen o rodinu, se stala podnikatelka, napsala dvě knihy a prožila si i těžké chvíle. Poplakala si, zasmála se a řešila těžké životní situace,“ uzavřela.

Svou postavu popsala i herečka Jana Švandová, která hrála Sidonii Novotnou: „Sidonie měla velké srdce a bylo to s ní fajn. Byla to hezká cesta, ne trnitá. Kdo mě potkal, říkal, že Sidonie je dost přísná, ale spravedlivá. Lidé si i zvykali na paruku, kterou jsem si do seriálu vymyslela, protože jsem chtěla být jiná a věděla jsem, že tak ta postava měla vypadat,“ okomentovala.

Diváci si v seriálu oblíbili postavu Adélky Pokorné, kterou ztvárnila Tomešová. „Nečekala jsem, že by se se mnou někdo loučil, protože v ZOO bylo spousta herců. Dostali jsme malý olivovník v květináči. Dojala jsem se – jsem plačka a každé sentimentální gesto mě dojme,“ vylíčila svůj poslední den.

Dále promluvila dvojčata Lucie a Barbora Černé, které hrály sestry Izabelu a Terezu Janečkovy. Obě se shodly na tom, že poslední den natáčení nebyl náročný. „Vedle mě stál Štěpán Benoni a byla jsem ráda, že se točilo právě v baru, protože jsem tam strávila nejvíc času s tou naší čtyřkou – já, Lucka, Štěpán a Goran. Bylo to trochu nostalgické a krásné,“ okomentovala Barbora.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Na rozdíl od Anny K. se svatby dočkala po pár týdnech. Kdo je Varteckého novomanželka?

Tagy: