Dominik od narození bojuje s leukémií. Miminko podstupuje chemoterapii, čeká ho transplantace

Vše nasvědčovalo tomu, že se Dominik 11. ledna letošního roku narodil jako zdravé miminko. Po odběrech se však ukázalo, že trpí akutní lymfoblastickou leukémií (ALL). Takřka všechen čas dnes půlroční chlapeček tráví s maminkou Klárou v nemocnici, podstupuje chemoterapie a brzy ho čeká transplantace kostní dřeně. Na podporu rodiny, která má další čtyři děti, vznikla na platformě Znesnáze sbírka.

„Dominiček se narodil 11. ledna jako zdravé miminko, po odběrech mu však byla diagnostikována akutní lymfoblastická leukémie. Léčba je bolestivá a Dominiček musí užívat i morfium,“ uvádí rodina na platformě Znesnáze.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší dny mého života, popisuje boj s encefalitidou Martin. Podcenil prevenci, teď lituje

Dny od narození tak malý bojovník tráví ve Fakultní nemocnici Motol v Praze, kde podstupuje náročnou chemoterapii. „Čekají ho ještě čtyři chemoterapie. Na začátku srpna pak nastupujeme na transplantační jednotku a 14. srpna jdeme na transplantaci kostní dřeně,“ přiblížila pro CNN Prima NEWS léčbu, která v nejbližší době chlapečka čeká, jeho maminka Klára.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

V nemocnici je se svým synem po celou dobu a investuje veškerý čas a síly do péče o své nejmladší dítě. Doma má totiž Dominik ještě čtyři sourozence. „Tato náročná situace klade na celou rodinu velký psychický i finanční tlak,“ uvádí se na portálu Znesnáze, kde také vznikla sbírka na podporu rodiny.

Vybrané finance poslouží na úhradu nájmu a dalších nezbytností.

„Pro Dominička musím být statečná a silná, stejně jako je on pro mě. Trávím s ním veškerý čas v nemocnici. Každým dnem bojujeme za lepší zítřky. V nemocnici už jsme jako doma, a máme před sebou ještě dost dlouhou a trnitou cestu,“ dodala maminka.

Dle predikce lékařů potrvá léčba po transplantaci ještě dva roky. „Každou chvíli dostáváme krevní destičky, transfúze, bojujeme s horečkami, velmi vysokým tlakem...,“ dodala Klára.

Pokud i vy chcete malého bojovníka a jeho rodinu podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze. „Děkujeme za vaši štědrost a sdílení,“ doplnili chlapcovi nejbližší.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Stačilo deset dní, děkuje dojatá rodina. Vilík vybral 20 milionů, léčba v Austrálii je realitou

Tagy: