Škoda po „hodinkové“ loupeži v Praze sahá ke 20 milionům. Policie po lupičích stále pátrá

Loupežné přepadení v centru Prahy

Na téměř 20 milionů korun byla předběžně vyčíslena škoda po sobotní loupeži luxusních hodinek v Praze. Trojice ozbrojených pachatelů si odnesla asi 75 kusů hodinek. Policisté po lupičích stále pátrají a prosí o pomoc při hledání zločinců i veřejnost.

Loupež se stala krátce po 17. hodině v obchodě v Široké ulici v centru Prahy. Podle záznamu z bezpečnostních kamer zveřejněném na webu policie je vidět, že nejméně dva ze tří lupičů byli ozbrojeni pistolemi. Jeden z nich po vtrhnutí do obchodu přinutil obsluhu prodejny lehnout si na zem a poté hlídal s napřaženou pistolí u dveří. Další dva muži začali bouracími kladivy rozbíjet vitríny s hodinkami a zboží poté házeli do batohů.

Pachatelé měli podle záznamu roušky. Dva z nich na sobě měli čepice a jeden bílou motocyklistickou přilbu. Dva muži s čepicemi měli tmavé bundy, kalhoty a bílé roušky, muž s přilbou béžovou prošívanou bundu, tmavé kalhoty a černou roušku. Ukradené zboží lupiči odnesli ve tmavých batozích na zádech.

„Pokud některého z mužů poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu Policie ČR,“ sdělil mluvčí policie.

Z místa loupeže pak pachatelé ujeli na elektrickém skútru a elektrokoloběžce. Oba stroje pak kriminalisté našli v ulici nedaleko obchodu. Podle Hrdiny lupiči nemluvili česky. Bližší informace o tom, jakým jazykem zřejmě pachatelé mluvili, ale zatím neuvedl.

Tagy: