Už toho mám dost, stěžoval si Harry na korunovaci. Odezírači ze rtů rozluštili jeho slova

Britští novináři si během korunovace posvítili na prince Harryho a za pomoci profesionálních odezíračů ze rtů odhalili, o čem mladší syn krále Karla III. hovořil. Vévoda si například povzdechl, že už toho má dost. S manželem princezny Eugenie měl také probrat situaci kolem své choti Meghan.

Před začátkem korunovace měl princ Harry důvěrný rozhovor s Jackem Brooksbankem, manželem princezny Eugenie, vnučky zesnulé královny Alžběty II. Po jeho boku seděl ve třetí řadě během obřadu ve Westminsterském opatství.

Odezírači ze rtů zachytili okamžik, kdy se Brooksbank vévody zeptal na „jeho setkání“. Není však jasné, jakou schůzku měl na mysli, informoval deník Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Duch princezny Diany jako pomsta Camille? Na korunovaci vyvolala rozruch postava v kápi

Podle deníku Daily Star Harry odpověděl: „Je to smutné. Už toho mám dost, zkoušel jsem s ním mluvit.“ Britská média spekulují, že vévoda hovořil o svém otci Karlu III. nebo starším bratrovi princi Williamovi.

Později dvojice diskutovala znovu, a to při čekání na příjezd krále a královny. Během této rozpravy měla přijít řeč i na vévodkyni Meghan, která se korunovace nezúčastnila – zůstala spolu s dětmi v USA. Na nerozklíčovanou Brooksbankovu otázku Harry zavrtěl hlavou a reagoval slovy „není to ideální“.

Vévoda ze Sussexu pak pronesl záhadnou poznámku: „Je to eventualita.“

Král si postěžoval na pozdní příjezd

Podle informací webu Daily Mirror měl Harry s Brooksbankem také vtipkovat a sdělit mu, že bude odlétat zpět do Kalifornie „kolem tři čtvrtě na čtyři“. Během diskuze s manželem princezny měl také prohlásit: „To je vtipné.“

Odezíračům ze rtů se podařilo během sobotní ceremonie zachytit i několik soukromých slov královského páru. Karel III. si během slavnostního procesí – pro něj možná trochu typicky – postěžoval. Stalo se tak ve chvíli, kdy královský kočár z Buckinghamského paláce dorazil k Westminsterskému opatství, kde o pár minut později začala korunovace. „Nikdy nemůžeme přijet včas, to je pořád něco,“ sděloval panovník své manželce Camille. A to i přesto, že celý svět obdivoval, jak přesně a podle plánu korunovace probíhá.

Královský pár měl dobrou náladu. Při přejezdu do opatství měla Camilla pronášet slova jako „nádherné“ a „skvělé“, a to při hodnocení slavnostní výzdoby, diváků a celkové atmosféry.

Tagy: