Úprk za odpočinkem. Před cestou na venkov Karel III. zveřejnil portrét, překvapil i v soutěži

Tři dny trvaly oslavy královské korunovace, v úterý už se Britové vrátili ke svým každodenním povinnostem a královský pár si po maratonu různých ceremonií odjel odpočinout na své venkovské sídlo v Sandringhamu ve východní Anglii. Buckinghamský palác také představil oficiální portrét Karla III., jeho manželky i celé královské rodiny.

Oficiální portréty královského páru pořídil fotograf, který už Karla s Camillou fotil na jejich svatbě a který také pořídil svatební fotografie Prince Williama a jeho ženy Catherine. „Je to největší zakázka v mé kariéře a jsem šťastný, že už jsem měl příležitost je fotit. Díky tomu se dobře známe,“ vzkázal královský fotograf Hugo Burnand.

Král Karel III. pózuje s královskou korunou na hlavě. V rukou drží jablko a žezlo s křížem, které symbolizuje pozemskou moc britského panovníka. Královna Camilla má na fotce korunovační šaty, na které si nechala vyšít jména svých dětí, vnoučat, a dokonce i podobu svých oblíbených psů. Oba pak mají také společný portrét.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zákaz selfie či autogramů a nové psí plemeno. 10 věcí, které jste nevěděli o královské rodině

Poslední fotkou je skupina dvanácti nejvlivnějších členů královské rodiny, kde králi stojí po boku jako hlavní opory jeho manželka a sestra – princezna Anna. Za pozornost také stojí náhrdelník, který má princezna Kate. Uctila jím královnu Alžbětu II., pro kterou byl původně šperk vyrobený.

Před svým odjezdem na venkov stihl královský pár také překvapit svou návštěvou v populární soutěži American Idol, kterou vysílali z jednoho ze sálů Windsorského paláce Lionel Richie a Katy Perry. „Jen jsme se chtěl zeptat, jak dlouho ještě budete ten sál potřebovat?“ vtipkoval král. Richie v reakci souhlasil, že brzy bude třeba dát sál opět „do pořádku“, a poděkoval královskému páru za návštěvu.

„Já děkuji. Za váš skvělý výkon na včerejším koncertě,“ vzpomněl na závěr oslav král. V Sandrihmamu, kde ráda trávila Vánoce královna Alžběta II., chtějí Karel s Camillou před návratem do Londýna strávit několik dní.

Tagy: