Odezírači ze rtů odhalili královu nespokojenost. Poukázali i na špitání Harryho a Camilly

Britští novináři se za pomoci profesionálních odezíračů ze rtů pokusili odhadnout, o čem se členové královské rodiny během korunovace bavili. Na povrch tak například vyplavala nespokojenost krále, který si stěžoval, že procesí nedorazilo do Westminsterského opatství včas. Experti sledovali také slova prince Harryho nebo královny Camilly.

Novináři z celého světa měli o korunovaci krále Karla III. perfektní přehled. Znali program slavnostní soboty, sledovali, kdo si kam sedne a co bude mít na sobě. Jedna věc jim ale unikala – co členové královské rodiny říkají.

Chybějící střípky se pokusili doplnit odezírači ze rtů, kteří na základě záběrů z korunovace rekonstruovali, o čem se šlechtici bavili. Informovaly o tom listy Mirror a Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rošťák Louis opět řádil na balkóně, grimasami baví svět. Proč zmizel během korunovace?

Překvapil hned Karel III., který si během slavnostního procesí – pro něj možná trochu typicky – postěžoval. Stalo se tak ve chvíli, kdy královský kočár z Buckinghamského paláce dorazil k Westminsterskému opatství, kde o pár minut později začala korunovace.

„Nikdy nemůžeme přijet včas, to je pořád něco,“ postěžoval si král své manželce Camille. A to i přesto, že celý svět obdivoval, jak přesně se korunovace odvíjela podle připraveného plánu.

Královský pár ale měl jinak dobrou náladu. Při přejezdu do opatství měla Camilla pronášet slova jako „nádherné“ a „skvělé“, a to při hodnocení slavnostní výzdoby, diváků a celkové atmosféry.

Zvláště soustředění byli odezírači ze rtů také na prince Harryho. Mnozí lidé byli napjatí, jak bude odpadlík královské rodiny na korunovaci vypadat.

Bratr korunního prince Williama působil v úvodní části korunovace velmi uvolněným dojmem. Při příchodu do opatství se zastavil u arcibiskupa z Canterbury a popřál mu „hodně štěstí“. Na to mu Justin Welby odpověděl úsměvem a slovem „děkuji“.

Během slavnostního obřadu seděl ve třetí řadě vedle Jacka Brooksbanka, manžela princezny Eugenie, vnučky královny Alžběty II. S Brooksbankem měl Harry vtipkovat a sdělil mu, že bude odlétat „kolem tři čtvrtě na čtyři“. Během diskuze s manželem princezny měl také prohlásit: „To je vtipné.“

Tagy: