Rošťák Louis opět řádil na balkóně, grimasami baví svět. Proč zmizel během korunovace?

Pětiletý princ Louis nezklamal ani v den korunovace britského krále Karla III. a opět bavil veřejnost svými grimasami. Zatímco během samotného ceremoniálu ve Westminsterském opatství se očividně nudil, při tradičním výstupu na balkonu Buckinghamského paláce se bavil podobně jako před rokem u příležitosti oslav platinového jubilea zesnulé královny Alžběty II.

O účasti prince Louise na korunovaci svého dědy a krále Karla III. se vzhledem k jeho nízkému věku dlouhou dobu spekulovalo. Třetí potomek prince Williama a princezny Catherine nakonec do Westminsteru dorazil společně se svou rodinou. Nechyběla ani jeho osmiletá starší setra, princezna Charlotte. Nejstarší ze tří dětí – devítiletý princ George – byl během korunovace jedním ze čtyř pážat, která doprovázela krále a nesla jeho slavnostní roucho.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hloubavý král, odpadlík Harry a žijící odkaz Diany. Co si pamatovat z korunovace?

Zatímco chování Charlotte by se během ceremoniálu dalo oznámkovat jedničkou, malého Louise korunovace zřejmě příliš nenadchla. Chvílemi působil dosti znuděně, několikrát ho zachytily kamery a fotoaparáty, jak během slavnostního aktu zívá. Princ dokonce na nějakou dobu z korunovačního obřadu úplně zmizel. Mělo ale jít o předem plánovaný krok – jeho rodiče počítali s tím, že na jejich nejmladšího syna bude ceremoniál až příliš dlouhý.

Později se ale vrátil a následně nechyběl ani na balkoně Buckinghamského paláce, kde Karel III. se zbytkem královské rodiny zamával tisícům lidí, kteří se před honosným sídlem sešli navzdory deštivému anglickému počasí.

Princ Louis znovu pobavil diváky z celého světa svými grimasami a gesty. Při přeletu britského letectva nad Londýnem otevíral dokořán pusu, prý si i zakřičel a obecenstvu také mával velice zvláštním způsobem.

Chlapec, který se narodil v roce 2018, si podmanil takřka celou Británii již loni v červnu během oslav platinového jubilea zesnulé královny Alžběty II. na trůnu. Tehdy čtyřletý klučík mnoho lidí pobavil, když si na balkonu Buckinghamského paláce urputně zakrýval uši, mnul si tvář a vytvářel další zábavné výrazy.

Tagy: