Ohnivá exploze v Krasnodaru. Rusko čelilo dalšímu náletu, protivzdušná obrana nestačila

V centru ruského Krasnodaru na jihozápadě Ruska byly slyšet exploze. Informoval o tom web The Kyiv Independent. Zmíněné město je vzdálené od frontové linie přibližně 300 kilometrů. Telegramový kanál Baza zveřejnil mimo jiné video, které podle něj zachycuje moment výbuchu. Záběry se hojně šíří i po dalších sociálních sítích.

K mohutné explozi mělo dojít v pátek brzy ráno, a to přímo v centru ruského Krasnodaru, uvedl web The Kyiv Independent. Po sociálních sítích se šíří video, které pořídili obyvatelé zmíněného města. Na záběrech jsou vidět plameny, rovněž lze slyšet velice hlasitý výbuch.

Podle místních obyvatel tamní protivzdušná obrana střílela na bezpilotní letoun. Operační štáb Krasnodarského kraje později podle agentury TASS uvedl, že ve městě byl slyšet „třesk“. Důvod exploze ruské úřady neuvádí. Starosta Krasnodaru Jevgenij Naumov pouze sdělil, že byla poškozena kancelářská budova a bytový dům.

Ukrajinská strana se k úderu nepřihlásila. Je možné, že šlo o další akci ruských proukrajinských partyzánů, jejichž cílem je sesadit ruského diktátora Vladimira Putina. Členové této skupiny před časem pronikli do ruské Belgorodské oblasti. Kyjev odmítá, že by měl s děním v Belgorodu cokoli společného.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajinci likvidují ruské vojáky pomocí dronů

Tagy: