V Rusku mi vše vyhovuje, hlásí hokejista Šulák a touží po MS doma. Zpochybnil Haškovu hlavu

Nikdo mi tady nic špatného nedělá a vše mi vyhovuje. V rozhovoru pro web Match TV to uvedl český hokejista Libor Šulák, který v současnosti nastupuje v dresu ruského Avangardu Omsk v KHL. V interview vedeném v ruštině zároveň řekl, že by v příštím roce rád hrál na domácím šampionátu, což mu vedení reprezentace vzhledem k jeho působišti plánuje znemožnit. Vyjádřil se i ke kritice ze strany legendárního brankáře Dominika Haška.

Coby český hráč, který navzdory válce na Ukrajině setrvává v ruském klubu, v rozhovoru pro Match TV popsal tlak, který je na něj vyvíjen. „Cítím to. Když hraju v Rusku, tak nemohu nastoupit za český národní tým. Podívejte, jsem hokejista, líbí se mi tady. Chci hrát, předvést v silné lize, co umím. Možná se to někomu nelíbí, ale co se dá dělat,“ konstatoval Šulák.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel král českých maratonů, nasbíral jich 727. Už nechtěl žít a vzdal to, píší kolegové

Následně zdůraznil, že mu v Rusku „nikdo nic špatného nedělá“. „Všechno mi vyhovuje. Prostě hraju hokej,“ pokračoval. Stejně jako další český hokejista v KHL – Dmitrij Jaškin – by si přál na jaře nastoupit na led v Praze či Ostravě v národním dresu. Tato možnost je však vzhledem k místu, kde má angažmá, pasé.

Česko v poslední době řešilo účast ruských sportovců na tuzemských turnajích, více v reportáži:

„Každý hráč by si chtěl zahrát na domácím mistrovství světa. Já chci taky. Právě teď s tím ale nic dělat nemohu. Situaci musím přijmout tak, jak je, a zkusit hrát co nejlépe za Avangard,“ uvedl Šulák. Rozhovor vedl v ruštině, čímž si nejen reportéra naklonil. „Naše jazyky si jsou podobné, mají spoustu společných slov. Proto jsem ruštinu postupně pochytil i v šatně, přeci jen v KHL působím už dva roky,“ vysvětlil hokejista.

Nevím, co má Hašek v hlavě

Navzdory tomu, jak je podle svých slov Šulák spokojený, se na jemu podobné hráče snáší ze strany veřejnosti kritika. Například od legendárního brankáře Dominka Haška, který je ve válečném konfliktu zastáncem Ukrajinců a prosazuje, aby se ruští a běloruští sportovci nemohli účastnit mezinárodních akcí. „Nevím, co má Hašek v hlavě,“ pravil stručně Šulák.

Účastníkem politické slovní přestřelky se „Dominátor“ stal například v minulém týdnu poté, co poslanec Patrik Nacher (ANO) na Twitteru přesdílel příspěvek, který brankáře a „zlatého hocha z Nagana“ označoval za „nacistické prase“. Politik se hájil tím, že retweet neznamená souhlas. Následně se vůči Nacherovi strhla vlna kritiky.

„Jen bych chtěl říct, že Dominik Hašek není žádné nacistické prase, ale výborný člověk,“ zastal se Haška například starosta Tetína a LGBT aktivista Matěj Hlavatý. Sám hokejista krátce reagoval, že děkuje za podporu na sociální síti. „K těm lidem, kteří mě takto nazývají, se nebudu vyjadřovat. Anebo alespoň řeknu, že se mýlí,“ poznamenal na Twitteru. Nacher později uvedl, že „Hašek je pokrytec, ale tweet měl sám řešit jinak“.

Tagy: