Komentátoři: Partie bude boj na krev. Okamura a Pekarová jsou dvě strany téže mince

Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

ZPRÁVY PLUS (96)

Souboj šéfa SPD Tomia Okamury a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) v nedělní Partii Terezie Tománkové „bude na krev“ a každý, kdo má rád politiku, se na to musí těšit. Ve vysílání CNN Prima NEWS se na tom shodli komentátoři Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz. Okamura a Pekarová Adamová jsou podle nich jako dvě strany téže mince.

V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS budou diskutovat předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a šéf SPD Tomio Okamura. Podle komentátora CNN Prima NEWS Thomase Kulidakise lze čekat úžasný boj. „Každý, kdo má rád politiku, se na to musí těšit. Doufejme, že se ani jeden z nich nebude držet při zemi, protože právě takové utkání by mělo být jedním z vrcholů politického snažení,“ řekl Kulidakis ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak bydlí Tomio Okamura? Fotograf zveřejnil první snímky interiéru jeho kontroverzního domu

S tím souhlasí i komentátor Martin Schmarcz. „Očekávám, že to bude na krev, protože kdo občas sleduje jednání Poslanecké sněmovny, tak vidí, že Tomio Okamura nevynechá jedinou příležitost, jak si do Markéty Pekarové Adamové kopnout,“ sdělil Schmarcz. Podle něj vidí Okamura v Pekarové Adamové vhodný cíl. „Ona je ta, která na to bude reagovat. Kdyby to (Okamura) zkoušel třeba na Stanjuru, Fialu nebo Skopečka, tak to nejsou politici, kteří by mu vyhovovali a kteří by tento styl politiky vraceli, protože se zabývají spíše programovými věcmi,“ uvedl Schmarcz.

Okamura a Pekarová Adamová jsou podle Kulidakise jako dvě strany téže mince. „Pekarová Adamová je představitelka samozvaných pseudodemokratů, kteří si myslí, že demokracie je jenom pro ně a často se dozvídáme, že ti, kteří mají jiný názor, jsou nedemokratičtí, populističtí či extremističtí,“ řekl Kulidakis s tím, že se pro tyto odpůrce používají různé nálepky, jako třeba „dezolát“ či „antivaxer“.

Okamura podle něj působí jako její pravý opak. „On se neustále ohání tím, že je ten, který poznal vůli lidu. Je ale nemožné poznat vůli celého lidu. Tomio Okamura se tím zaštiťuje,“ řekl komentátor. Podobně to vidí i Schmarcz. „Ano, jsou to dvě strany jedné mince a ta mince se jmenuje aktivismus,“ uvedl Schmarcz.

Partii Terezie Tománkové můžete sledovat v neděli od 11 hodin živě na CNN Prima NEWS.

Tagy:
politika TOP 09 Markéta Pekarová Adamová Tomio Okamura Terezie Tománková Svoboda a přímá demokracie Martin Schmarcz Poslanecká sněmovna ČR Thomas Kulidakis