Okamura: Bašta má reálnou šanci na druhé kolo. Nemá, vsázím sud piva, reagoval Lochman

Poslanec a předseda SPD Tomio Okamura

360° (1125)

Už v lednu si Češi zvolí nového prezidenta. Na výběr budou mít zřejmě z devíti kandidátů, kteří podle ministerstva vnitra splnili všechny zákonné podmínky. Několik neúspěšných kandidátů se ještě odvolalo. O prezidentské volbě diskutovali v pořadu 360° na CNN Prima NEWS čtyři poslanci napříč politickým spektrem – Tomio Okamura (SPD), Ondřej Lochman (STAN), Patrik Nacher (za ANO) a Tom Philipp (KDU-ČSL). Mimo jiné se přeli o to, který z uchazečů je sympatičtější nebo který z nich má největší šanci.

Tomio Okamura ve vysílání CNN Prima NEWS vysvětlil, proč se podle něj poslanec Jaroslav Bašta – kandidát SPD na prezidenta – zatím ve volebních modelech netěší zrovna velké podpoře: „Mainstreamovým průzkumům přeci občané nevěří. Kolik tyto agentury dávají SPD? Pak míváme dvojciferné výsledky ve volbách. Pan Bašta má reálnou šanci na druhé kolo. Je to celoživotní bojovník za svobodu, jeden z prvních signatářů Charty 77, za své názory byl vězněn.“

S Okamurou však nesouhlasil Ondřej Lochman. „Že se pan Bašta dostane do druhého kola? To je, myslím, jenom sen pana Okamury. Klidně se tu vsadím o sud piva, že tam nebude,“ reagoval.

Celou debatu, v níž kromě Okamury a Lochmana vystoupili také místopředseda lidovců Tom Philipp a poslanec Patrik Nacher (za ANO), můžete zhlédnout v úvodním videu.

Tagy: