Vítězství přeji Trumpovi, nechci u nás válku, tvrdí Okamura. Řekl, co mu vadí na Harrisové

Tomio Okamura (SPD) ve vysílání CNN Prima NEWS

Okamura k debatě amerických kandidátů

Byl bych rád, kdyby vyhrál Donald Trump, protože Kamala Harrisová řekla, že podporuje válku na Ukrajině, prohlásil Tomio Okamura (SPD) ve vysílání CNN Prima NEWS. Dodal, že exprezident chce na rozdíl od vlády Petra Fialy (ODS) konflikt ukončit.

Okamura ve vysílání CNN Prima NEWS řekl, že si přeje mírová jednání. „Jsem pro Donalda Trumpa z jednoduchého důvodu – chce ukončit válku na Ukrajině. Já v České republice žádnou válku nechci,“ vysvětlil. Doplnil, že se jedná o „zamrzlý konflikt“, na který v Evropě doplácíme předraženými energiemi.

ČTĚTE TAKÉ: Pokud zvítězím, všechny podvodníky zavřu, hrozí Trump „zkaženým“ volebním úředníkům

Podle Okamury kvůli válce na Ukrajině už čeští obyvatelé nemají peníze a ekonomika stagnuje. „Fialova vláda a ‚chciválkové‘ z nás udělali užitečné idioty,“ pronesl a zdůraznil, že je třeba zasednout k jednacímu stolu. „Donbas, Luhansk – tam žije mnohamilionová ruská menšina, která už nechce být součástí zkorumpované Ukrajiny. A nikdy k tomu ty lidi nepřinutíte. Potřebujeme jednat,“ řekl.

Tomio Okamura hovořil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mimo jiné o nadcházejících krajských volbách a roli českého Senátu. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu na začátku tohoto článku.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Debatu ovládla Harrisová, ukazuje průzkum CNN. Trump měl oslovit jen třetinu sledujících

Tagy: