Debatu ovládla Harrisová, ukazuje průzkum CNN. Trump měl oslovit jen třetinu sledujících

Kamala Harrisová během prezidentské debaty

Trump: Nelegální migranti zabíjejí kočky a psy a jedí je

Většina lidí sledujících prezidentskou debatu mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou se domnívá, že viceprezidentka podala lepší výkon. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu americké CNN, podle kterého Harrisovou označilo za přesvědčivější 63 procent respondentů. Trump tak zaujal jen něco málo přes třetinu diváků.

Americká CNN před vysíláním prezidentské debaty mezi Trumpem a Harrisovou oslovila diváky a pátrala po odpovědi na otázku, který z kandidátů bude v debatě lepší. Tehdy respondenti viděli šance nominantů 50 na 50.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arizona, Pensylvánie, Wisconsin. Trump chce urvat státy, díky kterým vyhrál před osmi lety

Exkluzivní průzkum CNN a agentury SSRS po debatě ale ukazuje, že misky vah se naklonily na stranu demokratické kandidátky. CNN vyzpovídala stejné respondenty jako před debatou a ukázalo se, že 63 procent z nich považuje za vítěze střetnutí právě Harrisovou.

Zbylých 37 procent uvedlo, že lepší výkon předvedl Trump.

Web CNN navíc upozornil, že mezi účastníky průzkumu bylo o něco více tradičně republikánských voličů než těch demokratických. Což by znamenalo pro Harrisovou ještě výraznější vítězství.

Názory dotazovaných diváků se ale samozřejmě nemusí shodovat s názory Američanů, kteří reálně půjdou v listopadu k volbám a rozhodnou o příštím prezidentovi Spojených států.

„Výsledky průzkumu odrážejí názory na debatu pouze těch voličů, kteří si ji naladili, a nereprezentují názory celé voličské veřejnosti,“ uvádí CNN.

Trump s Harrisovou v debatě probrali celou řadu témat – migraci, válku na Ukrajině i v Gaze, potraty, ekonomickou situaci v zemi, ale i klimatickou změnu.

Republikán nejvíce překvapil tvrzením, že migranti ve Springfieldu unášejí psy a posléze je jedí. Pro své prohlášení ale neměl důkaz. Jinak se ale republikán podle pozorovatelů vyvaroval bizarnějších promluv a dokonce i osobních útoků. Harrisovou jen jednou označil za „marxistku“.

Na celou debatu Harrisové a Trumpa se můžete podívat zde:

Tagy:
průzkum vítězství debata USA Donald Trump Kamala Harrisová Americké volby 2024