Okamura: Evropská unie chystá masivní migraci z islámských zemí, musíme to zastavit

Tomio Okamura

Šéf SPD Tomio Okamura vnímá azylovou politiku Evropské unie jako hlavní problém migrační hrozby. Označil ji za nebezpečnou a požaduje její změnu. Jako příklad zmínil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS systém v Japonsku, kde si s nelegální migrací umí podle něj poradit.

Šéf SPD v předvolební superdebatě nešetřil kritikou evropské migrační politiky. Věří, že unijní úřady chtějí v členských zemích více migrantů. „EU rovná se migrace. Pokud budeme v EU, bude jich tu hodně,“ řekl s tím, že proces jejich integrace je špatně nastavený. Proto Okamura volá po přísnějších pravidlech.

Hlasujte v anketě: Kdo z hostů vás během debaty přesvědčil nejvíce?

„Je potřeba změnit azylový systém. Třeba v Japonsku migranti nejsou. Mají systém postavený tak, že žádný ilegál nemůže dostat dávky,“ pochválil Okamura svou druhou domovinu.

Na azylové politice EU nic pozitivního nevidí. „Chtějí zlegalizovat nelegální migraci, dělají z ní legální, což je nebezpečnější. Je to horší než kvóty, protože tady není žádný limit. Podepisuje se proti tomu celoevropská petice, musíme tomu zabránit,“ rozohnil se šéf SPD.

Za sebe nevěští projektu Evropské unie příliš růžovou budoucnost, dříve či později se podle Okamury rozpadne. „Je potřeba připravit alternativní projekt,“ řekl v pořadu 360°: Hlas lidu.

ČR je bezpečná, EU kvóty neplánuje

Předseda ČSSD Jan Hamáček si ale nemyslí, že by unijní složky něco takového plánovaly. „Okamura se snaží vytvořit dojem, že zlá a ošklivá EU chce vše ovlivnit. Neplánuje zavádět nějaké kvóty, pochopila, že tudy cesta nevede. Stále jsme schopni ovlivňovat věci, protože dokážeme pro naše návrhy najít spojence,“ připojil se k debatě na CNN Prima NEWS.

Z pozice ministra vnitra věří, že je Česká republika bezpečnou zemí díky úsilí policie a bezpečnostních složek. „Investovali jsme do výbavy stovky milionů korun. Evropa se také poučila, zásadní obavu nemám a jsme připraveni na všechno,“ doplnil Hamáček.

Tagy: