Odporný čin lidské hyeny. Cíleně okrádal seniory a nemocné, obětí byl i 12letý postižený Honzík

Policie zadržela podvodníka a zloděje, který okrádal postižené.

Podvodník okrádal postižené

Kriminalisté z pražského čtvrtého obvodu dopadli zloděje a podvodníka. Podle Týdeníku policie okrádal především ty nejvíce zranitelné – obětí se stali mentálně retardovaný chlapec i nevidomá seniorka. Pachatel si odsedí více než tři roky za mřížemi.

Podle webu Týdeník policie pracoval pachatel jako řidič obecně prospěšné společnosti. Ta pomáhá s přepravou lidí se zdravotními postiženími. „Využíval jejich hendikepů a okrádal je,“ uvedli kriminalisté a sdělili, jak bezcitný muž okradl 12letého Honzíka.

ČTĚTE TAKÉ: Bizarní krádež na Plzeňsku. Zloději odcizili flákotu masa, při lupu je překvapil řezník

Chlapec má těžkou mentální retardaci, a je tak na úrovni dvouletého dítěte. Pachatel, jehož jméno policisté neuvádějí, ho převážel na pobyt do integračního centra. Honzík měl u sebe pro jeho pracovníky peníze, o které ho viník připravil. „Honzíka cestou okradl o tři tisíce korun,“ informoval server.

Krádeže i na pracovišti

Obětí se stala i nevidomá seniorka, ke které se vloudil pod záminkou opravy židle. „V nestřeženém okamžiku, když mu vařila kávu, jí ukradl šperky za více než 30 tisíc korun“. Podle kriminalistů okradl také muže upoutaného na invalidní vozík nebo 81letou tělesně postiženou ženu. Z té vylákal 50 tisíc korun na údajnou operaci kyčle pro její dceru.

Muž pak loupil i na pracovišti. „Okradl kolegyni v práci ve chvíli, kdy poskytovala první pomoc jinému kolegovi, který náhle zkolaboval,“ uvedli podle Týdeníku policie kriminalisté.

Zloděj si podvody a krádežemi podle policistů přišel na více než půl milionu korun. „Za tuto trestnou činnost byl odsouzen k odnětí svobody na tři a půl roku do věznice s ostrahou,“ dodali strážci zákona s tím, že poškozeným musí 34letý pachatel zaplatit způsobenou škodu.

Tagy: