Bizarní krádež na Plzeňsku. Zloději odcizili flákotu masa, při lupu je překvapil řezník

Zloději z řeznictví stihli ukrást pouze flákotu masa. Dříve odcizili vozík.

Řezník vyškolil zloděje

Opravdu bizarní krádeží se zabývají plzeňští policisté. Zatím neznámí pachatelé si během rychlé akce odnesli kus hovězího masa přímo z bourárny řeznictví v Dobřanech. Ještě předtím se jim podařilo odcizit přívěs a plánovali vykrást také dodávku. Pachatele se zatím nepodařilo dopadnout.

Kamera zachytila dva nezvané hosty v noci z úterý na středu. Muži dorazili před dobřanské řeznictví po 3. hodině ráno. Pracovali rychle, celá akce zabrala zhruba 30 vteřin, během kterých se pokusili nejdřív vniknout do zaparkované dodávky. To se jim nepodařilo, a tak hned na to jeden z nich zamířil do výrobny.

„Skočil sem a dveřmi se rozhlížel, protože zřejmě nešel cíleně pro maso, ale ukrást, co se dá. Nahlédl, ale zrovna tady byl řezník v lednici. Zloděj vzal maso a utekl ven,“ líčil redakci majitel řeznictví Miloš Dvořák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zloděj v Ostravě ukradl v cukrárně poukázky za tisíce korun, policisté ho dopadli při mlsání

Pohotový a odvážný řezník vyběhl z bourárny za zloději, a dokonce si zapamatoval i registrační značku auta. „V mých očích je hrdina, protože měli čepici, rukavice a nevíte, jestli jsou ozbrojení,“ pokračoval.

Dříve odcizili vozík

Zloději si ale na příliš velký lup nepřišli – ukradli flákotu. Jde o hovězí ořech v hodnotě zhruba osmi set korun. Před řeznictví dorazili v autě s neplatnou registrační značkou a přívěsný vozík, kam pravděpodobně plánovali všechen lup umístit, ukradli podle policistů krátce před tím na Přešticku. I při tom je zachytila bezpečnostní kamera.

„Krádež masa evidují dobřanští policisté jako přestupek proti majetku a odcizení vleku jako trestný čin krádeže. Po pachatelích pátráme,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. „Takovými lidmi opovrhuju a jsem pro to, aby byly tresty daleko vyšší,“ doplnil Dvořák. Není vyloučeno, že dvojice skončí před soudem, samozřejmě pokud se ji podaří dopadnout. Pokud byste měli jakékoliv informace k případu, kontaktujte redakci Krimi zpráv.

Tagy: