ZOH: Biatlonistky skončily osmé. Hokejové semifinále bude se Slováky a bez Kanaďanů

Středeční program na Zimních olympijských hrách 2022 v Pekingu lákal české fanoušky zejména na štafetu biatlonistek, mužský slalom nebo běžkařský týmový sprint. Už bez české účasti pokračoval čtvrtfinálovými zápasy hokejový turnaj mužů. Šokovali Slováci, kteří dokázali přetlačit USA a jsou v semifinále. Mezi ženami získaly bronz Finky.

Krátce po třetí hodině ranní se na start postavili slalomáři. Česká dvojice Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan toužila proniknout do druhého kola, ani jeden ze závodníků své jízdy ale nedokončil.

V 8:15 odstartovalo semifinále týmových sprintů běžců na lyžích. Česko reprezentovali v mužské kategorii Michal Novák s Luďkem Šellerem a Kateřina Janatová s Petrou Hynčicovou mezi ženami. Dvojice nakonec do desetičlenného finále nepostoupily.

Vrcholem dne byla z českého pohledu štafeta biatlonistek na 4×6 kilometrů. Češky jely ve složení Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Jessica Jislová a Lucie Charvátová. V cíli jim patřila konečná osmá pozice.

V short-tracku pak čekal jedinou českou zástupkyni Michaelu Hrůzovou závod na 1 500 metrů, ve kterém byla před čtyřmi lety na 24. místě. Stejnou příčku vybojovala v Pekingu i na úvodní pětistovce. Nyní pronikla do finále B a obsadila celkově 14. místo.

Již bez české účasti pokračoval hokejový turnaj mužů. Hrála se všechna čtyři čtvrtfinále. Rusko přehrálo překvapení turnaje – Dánsko, Finsko si poradilo se Švýcarskem a Švédsko v defenzivní bitvě zdolalo Kanadu. První bylo hotovo mezi Slovenskem a USA, kde se událo překvapení. Slováci totiž dokázali přetlačit favorizované Američany a po výhře 3:2 po nájezdech postoupili do boje o medaile. Mezi ženami pak vybojovaly bronz Finky, když porazily 4:0 Švýcarky.

Tagy:
Peking biatlon on-line Lucie Charvátová hokej Markéta Davidová Jan Zabystřan štafeta Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 ZOH 2022 Jessica Jislová Eva Puskarčíková Kryštof Krýzl Michal Novák Kateřina Janatová Petra Hynčicová