Ohnivá pomsta šéfovi: Opilec z Ostravy mu měl polít auto slivovicí a zapálit. Dostal výpověď

Po požáru zbyl z voru nepojízdný vrak.

Zapálené auto slivovicí

Policie podezírá 25letého muže z Ostravy ze žhářského útoku na auto jeho nadřízeného z práce. Podle vyšetřovatelů muž na začátku července nejdříve vypil půl litru slivovice, poté zbytkem polil vůz, který následně zapálil. Mělo se jednat o pomstu jeho šéfovi. Dostal výpověď a nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Kriminalisté nejdříve pracovali s několika vyšetřovacími verzemi. „Jednak se mohlo jednat o pojistný podvod, či technickou závadu. Nakonec zjistili, že auto někdo úmyslně zapálil,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

ČTĚTE DÁLE: Smutná zpráva pro Česko. Zemřel známý levicový spisovatel Karel Sýs, získal několik ocenění

Žhář měl před činem požít asi půl litru domácí slivovice. Následně auto svého nadřízeného pálenkou polil a zapálil. Po požáru z auta zbyl jen vrak.

Zatím není jasné, zda se jednalo o plánovaný, anebo spontánní čin. „Důvodem měla být pomsta svému nadřízenému za údajné chování k zaměstnancům,“ dodala Michalíková.

Netradiční reakce zaměstnance pobavila i oslovené respondenty. Každý by se s nepříjemným nadřízeným na pracovišti vypořádal odlišným způsobem. „Já se to snažím odmeditovat,“ uvedl jeden z oslovených Ostravanů reportérovi CNN Prima NEWS. „Mám nějaký respekt vůči šéfovi, takže to nějak spláchnu a neřeším to,“ dodal další z obyvatel krajského města.

Opilý žhář, který podle informací CNN Prima NEWS svého činu později litoval, dostal okamžitou výpověď. Zároveň mu hrozí až dva roky vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bez chyb nemůže být chlap chlapem, myslí si Marpo. Proč se rozhodl dělat country?

Tagy: