Opilý cyklista se v Břeclavi kymácel na kole v protisměru. Neměl ani světla

Opilý cyklista v Břeclavi

Cyklista pod vlivem alkoholu

O tom, že alkohol za řídítka nepatří, se přesvědčil cyklista v Břeclavi. Strhl na sebe pozornost operátora kamerového systému mimo jiné i tím, že se na kole snažil jet v protisměru a bez světel. Strážníkům tvrdil, že jede z práce a po cestě se stavil na občerstvení.

V Břeclavi se v půl deváté večer po silnici motal cyklista, kterého ostatní řidiči raději obloukem míjeli. Pokoušel se jet v protisměru a neměl ani žádné osvětlení. Zato měl co dělat, aby z kola nespadl.

O chvíli později muž kolo raději vedle sebe vedl. Když se na něj pak znovu snažil naskočit a zvedl jednu nohu, spadl. Ani potom se nedal odradit. S kolem se snažil znovu rozjet, ale ani napodruhé nebyl úspěšný.

„Strážníci jej zastavili v ulici Osvobození. Nadýchal dvě promile. Tvrdil, že jede z práce a po cestě se stavil na občerstvení,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Lenka Rigó.

Kromě nehody cyklistům hrozí i tučná pokuta

Za poslední dny strážníci a policisté na jihu Moravy přistihli hned několik namol opilých cyklistů. A nejen jich. Někteří navíc způsobili nehody. „Řidič na své elektrokoloběžce z nezjištěných příčin najel do protisměru a střetl se s vozidlem. Dechová zkouška potvrdila 2,3 promile alkoholu,“ uvedla příklad policejní mluvčí Jihomoravského kraje Petra Hrůzová.

Všichni cyklisté by si podle policistů měli uvědomit, že i oni jsou účastníky silničního provozu. Za to, že jedou opilí, jim tak kromě možné nehody hrozí i tučná pokuta. Nepřijdou ale o body.

Tagy: