Opilý muž ohrožoval rodiče sekáčkem na maso. Strážníkům vyhrožoval, že je vykuchá

Strážníci v Karviné bojují s prostitucí (ilustrační snímek).

Muž v Brně sekáčkem ohrožoval rodiče

Dvě dramatické a mimořádně psychicky náročné akce museli řešit strážníci v Brně. Nejdříve zasahovali v bytě, kam je přivolali vyděšení rodiče, ty měl nožem a sekáčkem na maso ohrožovat jejich vlastní syn, popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Další hlídka se pokoušela rozmluvit sebevraždu muži, který stál na mostě a hrozil, že skočí.

Strážníkům, vyzbrojeným ochrannými protiúderovými štíty, se v jednom z bytů na okraji jihomoravské metropole naskytl nečekaný pohled. Ve dveřích kuchyně stál 27letý svlečený muž, v jedné ruce držel velký nůž a ve druhé sekáček na maso.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily případu tonoucích dívek v Ostravě: Přijely na výměnný pobyt a ignorovaly plavčíky

„Já vás vykuchám jak ryby, vyvrhnu vás,“ křičel na strážníky. Muž byl prý velmi emotivní a mimo jiné policistům vyhrožoval, že je „zničí jako Vietnam“.

„Hlídka městské policie nicméně komunikovala velmi rozvážně a snažila se muže uklidnit. To se jí vyplatilo, protože poté, co ho strážníci přesvědčili, aby odložil nože, tak se s nimi dal do řeči a vysvětlil jim všechny své potíže,“ uvedl Ghanem.

Psychicky nemocný muž, který popil alkohol a naměřili mu více než dvě a půl promile, nakonec skončil v péči lékařů na psychiatrickém oddělení.

Strážníci zachránili i sebevraha

Druhý dramatický případ se odehrál na mostě v brněnských Pisárkách. Za zábradlím tam stál 47letý rozrušený muž. Skokem z mostu chtěl ukončit svůj život. Jeho počínání si všimla hlídka strážníků, která projížděla kolem.

„Strážníci se k němu okamžitě vydali a snažili se s mužem přátelsky povídat. Ptali se, co ho trápí, a snažili se mu jeho rozhodnutí rozmluvit,“ řekla Markéta Skřivánková, mluvčí Městské policie Brno.

„Můžeme si spolu povykládat jako chlapi. Pojďte za námi. Zavoláme, kam budete chtít, zajistíme, co budete potřebovat, ale jenom prostě přelezte na druhou stranu a pojďte se o tom s námi bavit. To je všechno, co potřebujeme!“ přemlouvali strážníci muže. Ten se v jednu chvíli dokonce pustil zábradlí a stačilo opravdu málo, aby z mostu spadnul.

I díky dobře voleným a rozvážným větám se nakonec strážníkům podařilo muže přesvědčit, aby jim podal ruku. Následně ho přetáhli přes zábradlí zpět do bezpečí, posadili ho na chodník, dali mu napít a přivolali záchranáře.

Tagy: