Opilý řidič v Olomouci naboural s autobusem. Naměřili mu téměř čtyři promile v krvi

Řidič autobusu v Olomouci nadýchal přes tři promile. Policisté mu tak okamžitě zabavili řidičský průkaz. 51letý muž je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až tři roky vězení, pokuta nebo zákaz činnosti. Během opilecké jízdy nejdříve narazil do betonového kužele, pokračoval ale a posléze narazil do zaparkovaného vozu. Způsobil škodu za 90 tisíc korun. V autobuse nebyli cestující, nikdo tak nebyl zraněn.

Krátce před polednem vyjížděla v pondělí policie k dopravní nehodě na autobusovém nádraží v Olomouci. Policisté na místě zjistili, že 51letý řidič autobusu jel bez cestujících a narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Ještě předtím stihl narazit do betonového kuželu. Jak potvrdila policie CNN Prima NEWS, nikdo nebyl zraněn.

Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol. Muž postupně nadýchal 3,28, 3,70 a 3,59 promile alkoholu, na místě mu proto byl zabaven řidičský průkaz.

Řidič je nyní podezřelý z přečinu pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody v délce šesti měsíců až tří let, pokuta nebo zákaz činnosti. Celková napáchaná škoda byla odhadnuta na 90 tisíc korun.

Tagy: