Přestřelka na Oscarech: Trumpovi se vysmál celý sál. Nemáte být ve vězení? ptal se moderátor

Donald Trump

Předávání Cen Akademie Oscar 2024

Během závěru letošních Oscarů došlo k ostré slovní přestřelce. Exprezident Donald Trump se pustil do moderátora a komika Jimmyho Kimmela, který uváděl slavnostní ceremoniál. Opětovný uchazeč o Bílý dům napsal, že jde o nejhoršího moderátora při předávání cen Akademie a měli by ho vyhodit. Kimmel si proto vzal na pódiu slovo, aby si do Trumpa zvesela rýpl. „Děkujeme, že jste se díval, ale překvapuje mě, že… nemáte být už ve vězení?“ nebral si servítky komik. Celý sál se následně Trumpovi vysmál.

Ještě předtím, než legendární Al Pacino – hvězda filmového Kmotra – odhalil vítěze nejprestižnější zlaté sošky, si nečekaně vzal slovo komik Jimmy Kimmel. Chtěl se totiž podělit o „recenzi“, kterou zrovna obdržel. Autorem verdiktu nebyl nikdo jiný než exprezident Donald Trump, který si na galavečer postěžoval na sociální síti TruthSocial.

„Ještě NIKDY tu nebyl HORŠÍ MODERÁTOR Oscarů než Jimmy Kimmel. Jeho úvod byl vystoupením podprůměrného člověka, který se snaží být něčím, čím není a nikdy nemůže být. Zbavte se Kimmela a možná ho nahraďte dalším ohraným, ale aspoň levnějším ‚talentem‘ ABC, Georgem Slopanopoulosem. Díky němu by všichni na jevišti vypadali větší, silnější a šarmantnější,“ vzkázal Trump směrem k organizátorům.

Poté zkritizoval celý průběh večera, který označil za „špatnou a politicky korektní show“, která je navíc „nesourodá, nudná a nespravedlivá“. Za sebe by byl podle svých slov raději, kdyby dali Oscary těm, „kteří si to zaslouží“, sám ale nezmínil alternativní vítěze.

„Bla, bla, bla, make America great again,“ citoval posměšně Kimmel exprezidentův příspěvek, čímž pobavil hosty oscarového ceremoniálu. Následně poděkoval Trumpovi, že se i tak díval na Oscary, neodpustil si ale drobné rýpnutí.

„Překvapuje mě, že jste stále – nemáte už být ve vězení?“ vrátil mu Kimmel nepříliš přívětivou recenzi. Komikova poznámka rozesmála celý sál, slyšet byl také potlesk. Trump zkrátka nepatří k těm největším oblíbencům filmové Akademie.

Exprezident Spojených států navíc čelí celkem ve Washingtonu DC čtyřem obviněním z pokusu zvrátit volební výsledek v roce 2020. V Georgii dále čelí 13 obviněním z vměšování do hlasování. V souvislosti s úplatkem pro pornohvězdu Stormy Daniels má na kontě dalších 34 obvinění, na Floridě pak musí řešit 40 obvinění z hromadění utajovaných dokumentů.

Veselých momentů bylo více, ať už šlo o nahého Johna Cenu či velkolepé vystoupení Ryana Goslinga. Veškeré dění z filmové noci sledujeme v tomto on-line článku, seznam vítězů letošních zlatých sošek najdete zde.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak uspět na Oscarech? Režisér Václav Marhoul poodhalil zákulisí prestižní filmové ceny.

Tagy: