Sledujte exkluzivní rozhovor s oslavencem Jágrem: Stárnu pomaleji, cítím se na třicet

Hokejista Jaromír Jágr slaví 50. narozeniny.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Jaromír Jágr u příležitosti 50. narozenin poskytl exkluzivní rozhovor pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS. Pochvaloval si, že se pohybuje mezi mladými. „Cítím se díky tomu na třicet,“ prozradil v povídání, do kterého se s ním před kamerou pustila jeho bývalá přítelkyně Iva Kubelková. Celý rozhovor sledujte na CNN Prima NEWS ve 20:10.

Takových rozhovorů Jágr během své kariéry moc neudělal. Proti němu si na stadionu Kladna nesedl žádný sportovní novinář, ale jeho bývalá přítelkyně Iva Kubelková. Zjevně mezi nimi nezůstala žádná zlá krev, bylo to totiž hodně veselé povídání.

„Jardo, jaké to je, když je člověku padesát?“ zeptala se třeba Kubelková.

„To poznáš za chvíli,“ řekl se svým typickým smíchem legendární hokejista.

Už ve vážnějším tónu pak vysvětloval, že se na padesátiny necítí.

„Mám výhodu v tom, že se kolem mě pohybují mladší lidi,“ vysvětloval Jágr. „Moje současná přítelkyně je třeba mladší o dvacet let, kladenským spoluhráčům je – až na čtyřicetiletého Plekance – mezi dvaceti a pětadvaceti. Takže se cítím na třicet. Fakt, jsem úplně v pohodě. Stárnu pomaleji. Sdílím i jejich názory, takže na třicítce mě to udržuje i mentálně.“

Jágr je přírodní úkaz, i v padesáti pořád hraje hokej na nejvyšší úrovni. V kariéře dvakrát vyhrál Stanley Cup a mistrovství světa, byl ústřední postavou party naganských olympijských šampionů. Prošel si mnoha slavnými angažmá, v NHL hrál za devět klubů od Pittsburgh Penguins po Calgary Flames. Teď, mezi o několik desetiletí mladšími spoluhráči i protivníky, pomáhá svému mateřskému Kladnu v extralize.

A je to samozřejmě jiné, než když na ledě válel zamlada.

„Pokud bych mohl trénovat bez zranění, v padesáti by se to zas tolik nelišilo. Všichni dobře víme, že existuje svalová paměť. A že já jsem v mládí trénoval tolik, že to svaly pořád v sobě mají. Jediným problémem je, že se to musí udržovat. Regenerace je daleko těžší,“ vysvětloval. „Pokud se zraním, trvá mi daleko déle, než se do toho znovu dostanu. Další věc je, že mám blok. Vím, jak dlouho to po zranění trvá, takže se někdy bojím do toho jít, abych to nepřehnal.“

To nejlepší z rozhovoru uvidíte dnes v pořadu Showtime v 19:55, který je celý věnovaný hokejové legendě Jaromíru Jágrovi! Na CNN Prima NEWS od 20:10 hned poté uvidíte celý půlhodinový rozhovor Ivy Kubelkové s Jágrem.

Tagy: