Strach o britskou hereckou legendu: Filmový Gandalf spadl z jeviště, musel do nemocnice

Legendární britský herec Ian McKellen je v nemocnici. Podle webu Mirror ho tam převezli po pádu z jeviště během představení v londýnském divadle. Pětaosmdesátiletý herec, známý zejména svou rolí čaroděje Gandalfa z filmů Pán prstenů a Hobit, by měl vyváznout bez vážnějšího zranění a očekává se, že se brzy vyléčí.

Nešťastná událost se stala v pondělí večer při představení Player Kings (podle webu divadla jde o soudobou adaptaci obou částí díla Williama Shakespeara Jindřich IV.) v londýnském Divadle Noela Cowarda. Herec, který se může od roku 1991 pyšnit titulem Sir, ztratil rovnováhu při bojové scéně a spadl z jeviště, popsal deník Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel hudebník Dario G. V 90. letech složil legendární taneční hymnu

„Děkujeme našim divákům i široké veřejnosti za přání všeho dobrého po Ianově pádu během dnešního představení Player Kings. Skvělý tým NHS (britská zdravotní služba, pozn. red.) nás po vyšetření ujistil, že se Ian rychle a plně zotaví a že je v dobré náladě,“ uvedl mluvčí divadla.

Jako první měli britskému herci pomoci dva lékaři, kteří se představení účastnili jako diváci. „Děkujeme lékařům Rachel a Leemu, kteří byli po ruce v hledišti, a celému personálu divadla za podporu,“ dodal mluvčí divadla.

Legenda britského herectví

Web britské veřejnoprávní BBC informoval, že se vedení kulturní instituce rozhodlo zrušit představení naplánované na příští úterý, aby si herec mohl odpočinout. Na divadelních prknech by ho diváci měli znovu vidět už příští středu.

Diváci mohou McKellena znát především z filmových trilogií Pán prstenů a Hobit, v nichž ztvárnil postavu kouzelníka Gandalfa. Za roli v prvním snímku z roku 2002 byl nominován na filmovou cenu Oscar. Významné je také jeho ztvárnění Magneta v sérii X-Men. Ve Velké Británii je McKellen ceněný jako jeden z nejlepších herců Shakespearových her. BBC připomíná, že na divadelních prknech ztvárnil mimo jiné postavy Macbetha, Richarda II. i Richarda III. nebo krále Leara.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jágr s přítelkyní vyrazili na módní show. Jarda si podobné akce oblíbil, prozradila Dominika

Tagy: