Osudný náraz: Laci zemřel dva dny po 19. narozeninách. Slova před smrtí chytají za srdce

Zbytečná smrt. Tak policisté nazvali tragickou nehodu, která se stala 8. srpna nedaleko obce Vrakúň na Slovensku. Pouhé dva dny po svých devatenáctých narozeninách zemřel mladík jménem Laci, když na kraji silnice vedl kolo s defektem. Byl však celý v černém, bez reflexních prvků. Řidič v SUV ho proto neviděl a srazil.

„Podle prvotních informací měl 19letý mladík tlačit bicykl s defektem na předním kole po pravé straně cesty od obce Vrakúň směrem na Mliečany. Stejně starý řidič auta značky Kia Sorrenta, který kolem 22. hodiny jel ve stejném směru, mladíka v černém a bez reflexních prvků pravděpodobně neviděl a zachytil ho pravou přední částí vozu. Náraz byl tak silný, že při něm mladý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ informovali policisté na Facebooku a dodali, že to byla „zbytečná smrt“.

ČTĚTE TAKÉ: Otec o děsivé nehodě u Špačinců: Malý Riško nebojuje o život poprvé. Tchyně je v umělém spánku

Rozbité čelní sklo na vozidle zranilo i mladou spolujezdkyni. „Policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku, přítomnost alkoholu se nepotvrdila. Případ si převzal vyšetřovatel, který úmrtí chodce řeší jako přečin usmrcení. Přesné příčiny nehody se vyšetřují,“ dodala policie.

Těšil se, že dokončí autoškolu

Obětí nehody je mladík jménem Laci,  informoval web Nový čas, Jeho matka, jeho bratři a přátelé jsou zdrcení. Mladík měl podle rodiny mnoho plánů, kdy chtěl využít své znalosti z oboru, který vystudoval – strojařství. Nejvíce se podle matky těšil z toho, že dokončí autoškolu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Milující táta, hasič i festivalový parťák. Blízcí vzpomínají na tragicky zesnulého Zdeňka

„Dělal si řidičák a moc se těšil, až ho získá,“ svěřila se zdrcená matka Erika. „Jen nedávno mi řekl, že mě má velmi rád a že je šťastný, že jsem jeho máma. Pořád čekám, že se mi vrátí domů,“ dodala s pláčem. Podle staršího bratra Jozefa byl Laci rodinný typ. „Byl rád, když jsme byli všichni doma. Máme ještě maličkého bratra Martoňa, toho Laci zbožňoval. Jsou mu tři roky,“ dodal bratr. O smrti sourozence se dozvěděl od matky. „Plakala. V noci jí to přišli policisté oznámit,“ doplnil.

Policisté připomínají, že stačí maličkost – reflexní prvky. „Vesta, pásek nebo jiné reflexní prvky na oblečení vám mohou zachránit život. Jejich používáním sebe chráníte, zvyšujete šanci, že vás řidič uvidí dostatečně včas a stihne na vás zareagovat,“ dodali strážci zákona.

Tagy: