Návrat otce brexitu? Vystrkuje růžky ze vsi, kde bádal i Darwin. Nemovitosti tu stojí majlant

Britský bývalý politik a strůjce brexitu Nigel Farage před časem vystoupil v drastické reality show a znovu je o jeho osobu zájem. Web Express vypátral, že Farage odpočívá daleko od politických půtek ve vesničce Downe za Londýnem. Na stejném místě vytvořil Charles Darwin svou evoluční teorii.

Někdejší britský politik Nigel Farage je považovaný za strůjce brexitu. Když ale Velká Británie po letech rokování skutečně vystoupila z Evropské unie, slehla se po něm zem. Teď se ale znovu vrací do hledáčku kamer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poznal Prahu s Okamurou, vytáčí muslimy a chodí s ochrankou. Muž, který ovládl Nizozemsko

Farage před časem vystoupil v survival reality show Jsem celebrita... dostaň mě odtud! (I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!), kde musel například snášet přítomnost hadů.

List The Guardian informoval, že se umístil na slušném třetím místě.

„Nejlepší způsob, jak řešit problémy, je postavit se k nim čelem. V Evropském parlamentu jsem se vypořádal s hady, zvládnu i tohle,“ komentoval Farage.

Show se točila v Austrálii, Farage teď ale relaxuje na docela jiném místě.

Poetická vesnička

Podle webu Express má lukrativní nemovitost ve vesničce Downe. Na první pohled nenápadná aglomerace je mezi Brity dobře známá. V minulostí v ní totiž 40 let sídlil vědec Charles Darwin, jehož dům zde dodnes stojí. Má se za to, že právě v Downeu formuloval Darwin svou evoluční teorii.

Teď ve vesničce žije Farage. V Downeu ho znají i ve dvou proslulých hospodách George & Dragon a The Queens Head (Královnina hlava).

Poetika se snoubí s historií. A klid s halasem hospod. K tomu je to z Downe jen kousek do Londýna. To všechno znamená jediné – nemovitosti jsou tady pořádně drahé.

Farage si proto musel za dům zřejmě pořádně připlatit. Průměrné nemovitosti v Downeu se prodávají za 653 tisíc liber. Což je v přepočtu více než 18 milionů korun.

Darwin v Downeu přemýšlel o původu druhů, Farage možná uvažuje o návratu do politiky. Začíná být znovu aktivnější na sociálních sítích, kde například tvrdě kritizoval propalestinské demonstrace v Londýně.

Farage je ostatně dlouhodobě známý pro své antimigrační postoje, které by mu v době, kdy v Nizozemsku zvítězil ve volbách odpůrce migrace Geert Wilders, mohly znovu vynést politické body.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Británie vzpomíná na královnu

Tagy: