Chtěl vidět radost. Otec postavil na Halloween patnáct metrů dlouhou pirátskou loď

Otec v New Yorku postavil na Halloween svým dětem přes 15 metrů dlouhou a 6 metrů vysokou pirátskou loď. Ta se tyčí před jeho domem v Rochesteru. Je doplněná několika efekty, ozvučením a také dobrým skutkem. Materiál na ni stál přes sedmdesát tisíc a stavba trvala týden.

„Dělám to jen pro zábavu a pro své děti, a proto je to tak skvělé,“ řekl otec Tony DeMatteo CNN. „Pro mnoho lidí to byl těžký rok, a proto jsme se rozhodli, že to bude skvělá příležitost vykouzlit lidem úsměv ve tváři a dodávat jim pocit, že je vše normální,“ dodal otec tří dětí.

Ten zároveň vysvětlil, že ho k vybudování pirátské lodi motivovaly jeho děti, jejichž tváře „se rozzáří vzrušením“, kdykoli vidí halloweenské dekorace.

Působivé efekty a soundtrack

Před několika lety ho požádala nyní třináctiletá dcera o Halloween s tématem Piráti z Karibiku. Aby jí otec splnil přání, navrhl malou pirátskou loď. Ta letošní je ale dvakrát tak velká.

Plavidlo je vyrobeno z recyklovaného kovu, dřeva a lana a je doplněno černými pirátskými vlajkami a obrovskou kostrou visící z luku. Také je vybaveno několika působivými efekty včetně šesti rozsvícených děl a mlhového stroje. DeMatteo uvedl, že nainstaloval i ozvučení, které se synchronizuje s účinky děl a ohňostrojů.

Stála přes sedmdesát tisíc a stavba trvala týden

Celý projekt stál asi 3 tisíce dolarů (přes 70 tisíc korun) a jeho stavba trvala týden, uvedl otec tří dětí. „Může se to zdát drahé, ale všechno jsem koupil z druhé ruky a spoustu rekvizit jsem vyrobil sám,“ popsal. „Loď láká davy lidí a každý ji zkrátka miluje. Když lidé přicházejí, jsou nadšení. Je zábavné sledovat, jak si ji užívají,“ dodal DeMatteo.

Smyslem pirátské lodi bylo přinést radost rodině a komunitě, nakonec ji však otec vyšperkoval ještě dobrým skutkem. Žádá lidi, kteří se u lodi zastaví, aby přinesli konzervy nebo jiný potravinový dar, který pak rozdá lidem v nouzi. A tak je jeho garáž už zcela plná potravinových darů.

Na Halloween navíc budou v domě DeMattea dva profesionální pirátští herci, aby loď řídili a rozdávali dětem sáčky s cukrovinkami.

Tagy: