Tereza H. se po čtyřech letech setkala se svým otcem. V Pákistánu za ni zaplatil dluhy

Tereza H. se po čtyřech letech setkala poprvé se svým otcem. Ten za ní přiletěl až do pákistánského Islámábádu, kde mladá Češka čeká na další soudní jednání. Podle informací českých médií už vzal svou dceru na oběd a také uhradil některé její dluhy vůči právníkovi. Zůstat v Pákistánu by měl až do 12. dubna.

„Přiletěl v úterý na žádost své dcery a v zemi zůstane do 12. dubna, kdy mu vyprší víza,“ prozradil webu Expres dobře informovaný zdroj, který si nepřál být jmenován. Terezinin otec bude podle něj v Pákistánu fungovat nejen jako morální podpora, ale své dceři pomůže i po finanční stránce.

„Zaplatil právníkovi za jeho služby a v následujících dnech bude mít s advokátem velmi důležitou schůzku. Chce pomáhat, co nejvíce to jde,“ prozradil zdroj, který celou situaci sleduje přímo z Pákistánu. Terezin otec věří, že se mu v brzké době podaří dostat svou dceru zpět do Česka.

Miroslav přiletěl do Pákistánu v úterý 29. března. Mladá Češka ho měla na letišti přivítat osobně. „Dvě minuty se objímali. Tereza svého otce políbila na tvář, objala ho a rozplakala se. Terezin otec řekl: ‚Neboj, všechno bude v pořádku‘,“ popsal dojemné setkání pákistánský zdroj deníku Blesk. „Terezin otec přijel do Pákistánu vyzvednout svou dceru. Společně pak poobědvali po čtyřech letech,“ prozradil zdroj.

Tereza zůstává v Pákistánu

Tereza H. neviděla svou rodinu dlouhé čtyři roky. Tedy od chvíle, kdy byla zadržena na pákistánském letišti v Láhauru v ledu roku 2018. Celníci u ní našli bezmála devět kilogramů heroinu. Rodačka z Uherského Hradiště skončila ve vězení v Kot Lakhpat. V březnu roku 2019 byla mladá Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě 800 dolarů (asi 17 500 korun). V dubnu se proti verdiktu odvolala. Na svobodu se dostala až loni v listopadu.

V zemi musí zatím zůstat. Celníci se proti jejímu osvobození odvolali. Tereza se tak znovu ocitla v soudním procesu. Nyní musí vyčkat na vydání víz, které obdrží až poté, co rozhodne odvolací soud.

Tagy: