Padalo střemhlav k zemi, nic z něj nezbylo. Děsivé záběry ukazují zkázu čínského Boeingu

Záchranáři objevili trosky zříceného letadla na jihu Číny.

Český pilot David Hecl k nehodě Boeingu v Číně

O pádu letadla společnosti China Eastern Airlines, které v pondělí přepravovalo 132 cestujících z Kchun-mingu do Kantonu, jako první informovala čínská státní televize. Sociální sítě nyní plní děsivé záběry, které natočili svědci.

Jeden z uživatelů sociální sítě Twitter sdílel video, které podle neověřených informací mělo zachytit pád šest let starého čínského letounu 737-800. Na jeho palubě bylo 132 cestujících a devět členů posádky. „Video by mělo ukazovat poslední vteřiny před dopadem, Boeing 737 letěl střemhlav dolů,“ dodal uživatel.

Další video by mělo ukazovat záznam z platformy Flight Aware, která uživatelům umožňuje sledovat polohu letadel v aktuálním čase. Na záběru je zřetelně vidět, jak se ikona symbolizující havarovaný letoun vychyluje ze své trasy a následně se zastaví. „Z toho mi běhá mráz po zádech. Havárie čínského letounu v přímém přenosu. Odpočívejte v pokoji, všech 132 obětí,“ napsal na sociální síť uživatel, který záznam z živého vysílání sdílel.

Děsivé záznamy svědků z místa dopadu letadla sdílela řada médií. Na záběrech pořízených po nehodě je vidět už jen kouř a hořící les. V pozadí jsou slyšet hlasy vyděšených obyvatel. „Tohle je šílené. Modlím se za všechny na palubě i jejich rodiny,“ okomentoval video jeden z uživatelů. „Zajímalo by mě, proč letadlo tak náhle havarovalo. Doufání v nějaké přeživší se momentálně zdá velmi optimistické,“ dodal další.

Tagy: