Pamatuji si vás z Medúzy, rýpl si Šlachta do Juchelky. Skopečkovi složil kompliment

Robert Šlachta a Aleš Juchelka

Šlachta si rýpl do Juchelky

Vlastně nevím, proč Jan Skopeček (ODS) není ministrem financí. V nedělní Partii na CNN Prima NEWS to řekl šéf Přísahy Robert Šlachta s tím, že si váží vystudovaných ekonomů. Když poslanec Aleš Juchelka (ANO) upozornil, že i on má ekonomické vzdělání, Šlachta mu odpověděl, že si jej pamatuje spíše z účinkování v pořadu Medúza. Politici kromě jiného diskutovali o rozpočtové politice vlády.

„Pan Skopeček je ekonom. Vlastně nevím, proč není ministrem financí. Nic mi do toho není, jen si vážím vystudovaných ekonomů. Já jím nejsem,“ řekl Šlachta ve vysílání CNN Prima NEWS, načež se Juchelka ozval, že i on má zmíněné vzdělání. „Vy taky? Já si vás pamatuji z Medúzy,“ rýpl si Šlachta, čímž připomněl, že člen ANO kdysi moderoval známou televizní hitparádu po boku Richarda Krajča.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hádka o Ukrajince. Nemáme na ně „prachy“, zní z SPD. Jste za hranou slušnosti, namítl Jurečka

I když šéf Přísahy Skopečkovi složil kompliment, ekonomické kroky pětikoalice naopak ostře zkritizoval. „Myslím, že vláda dokázala něco úžasného. Chodí za námi i voliči pětikoalice, kteří říkají, že je návrhem rozpočtu naprosto zklamala.“

Návrh rozpočtu na příští rok, který ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) předložil na konci srpna vládě, počítá se schodkem 230 miliard korun. Stanjurův spolustraník Skopeček přiznal, že se mu pro takový schodek nebude hlasovat s lehkou rukou.

„Jako ekonom bych si představoval daleko větší rychlost konsolidace. Na druhou stranu jsem rád, že ta konsolidace probíhá a že i nadcházející rok bude deficit o 20 miliard nižší oproti předchozímu roku. Rovněž oceňuji trend poměrně vysokého nárůstu prostředků na investice,“ uvedl člen ODS a místopředseda Sněmovny.

Rychlejší konsolidaci by uvítal i Juchelka. „Konsolidace je skutečně pomalá oproti tomu, co vláda slibovala. Pamatuji si dobu, kdy pan Skopeček říkal, že budou konsolidovat tady o 100 a tady o 80 miliard,“ neodpustil si představitel ANO.

Tagy: