Přísná, ale úžasná. Žáci oplakávají učitelku, která zahynula při hrůzné nehodě v Liberci

Ženu, která zemřela ve středu ráno při děsivé nehodě na průtahu Libercem, oplakávají kolegové i žáci liberecké Střední školy gastronomie a služeb. Před školou vzniklo pietní místo. Dvaašedesátiletá mistrová odborného výcviku mířila ráno do práce, na vjezdu do Libercem se ale střetla s řidičem v protisměru. Vážným zraněním po čelní strážce v nemocnici podlehla, stejně jako viník nehody, dvaasedmdesátiletý senior z Ústecka.

„Přišli jsme o naši učitelku odborného výcviku, kterou jsme měli všichni moc rádi. Ráno jela do práce, aby připravila restauraci na zvěřinové hody, bohužel nedojela...“ píše se ve statusu na profilu školy na sociální síti.

Nehoda se stala ve středu krátce po půl šesté. Starší řidič ve stříbrné dacii natankoval na čerpací stanici na průjezdu městem. Pumpa stojí vedle čtyřproudé komunikace, kde vedou vždy dva pruhy v každém směru.

Byla přísná, ale „zlatá“

Lidé, kteří ženu znali, přidávají dojemné komentáře. „Aničko, kdo tě znal, nemůže zapomenout a nikdy nezapomene na tvou přísnost, ale především na tvé zlaté srdíčko. Budeš tu moc chybět. Upřímnou soustrast rodině a příbuzným. Škola gastronomie touto tragédií přišla o jednoho z nejlepších lidí v oboru. Je mi to moc líto,“ píše Martin Mužík.

„Byla to moje paní mistrová. Miloval jsem ji, díky ní jsem se dostal na barmanskou soutěž. Úžasná žena,“ vzpomíná Kristian Rolant. Oblíbená mistrová se prý už těšila do důchodu, toho se ale nedožila. Senior, který se podle svědků řítil zhruba devadesátikilometrovou rychlostí v protisměru, jí nedal šanci. Právě předjížděla kamion rychlým pruhem, zahlédla ho na poslední chvíli.

Kriminalisté už vědí, kde senior na čtyřproudou komunikaci, kde jsou dva pruhy v každém směru, do protisměru najel. V hustém ranním provozu zvládl ujet dva a půl kilometru, než způsobil fatální nehodu. Co ho vedlo k tomu, že najel do chybného směru, policisté stále vyšetřují.

Tagy: