Dvojnásobná výhra: Francouzský pár vsadil v loterii dva tikety. Z obou jsou nyní boháči

Za mimořádně vzácný případ považují experti dvojitou výhru ve francouzské loterii. Vyhrát se totiž nezávisle na sobě podařilo muži a ženě, kteří spolu žijí na lyonském předměstí Vénissieux na východě země. Z francouzské obdoby hry „Šťastných deset“ si každý z nich odnesl 1,8 milionu eur (asi 44,5 milionu korun), uvedla agentura AFP s odvoláním na loterijní společnost Française des Jeux (FDJ).

Pár se 18. dubna vydal do trafiky, kde téměř shodně, tikety se lišily v jednom jediném čísle,⁠⁠⁠⁠ vyplnil sázenky s deseti čísly do hry, ve které se každý den losuje 20 čísel ze 70 možných. Všechna jejich čísla vyšla ve stejném poledním losování. Vyhráli tedy dohromady 3,6 milionu (v přepočtu zhruba 89 milionů korun).

ČTĚTE TAKÉ: Copperfield měl při kouzlení sexuálně zneužít 16 žen. Nyní popsaly zkušenosti se slavným mágem

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. Účast na hazardních hrách je zákonem zakázána osobám mladším 18 let.

„Toto je extrémně vzácný případ, nikdy se už nestane,“ řekl mluvčí FDJ. Výherci, kteří si nepřáli prozradit svou totožnost, hodlají postupně přestat pracovat a věnovat se dobrovolnické aktivitě, konkrétně uvažují o vytvoření sdružení. „Když se dostává, tak se dává,“ uvedli k tomu společně podle FDJ.

Mezi sázejícími vzbudil nedávno senzaci také případ hráče z Neapole, který vsadil pouhá dvě eura. Výhra však byla pohádková. V italské loterii Superenalotto vyhrál 101 milionů eur, tedy v přepočtu asi 2,5 miliardy korun.

Podle místních médií jde o jednu z nejvyšších částek v této oblíbené loterii. Ač společnost nemůže prozradit totožnost šťastlivce, italská média spekulují, že jím může být turista.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ficova ochranka pochybila v přípravě, míní expert. Upozornil na detaily ze záběrů střelby

Tagy: