Paroubek ještě existuje? Pekarová odbyla jízlivosti expremiéra ohledně jejího vzhledu

Pekarová o pomoci ukrajinským i českým občanům

Jiří Paroubek ještě existuje? Těmito slovy se pustila do bývalého sociálnědemokratického předsedy vlády Markéta Adamová Pekarová (TOP 09). Reagovala tak na jeho ostrá slova. Bývalý premiér kritizoval předsedkyni Sněmovny, že vládní koalice mimo jiné dostatečně neřeší dopady inflace na obyvatelstvo. Jízlivě také ohodnotil její vizáž, za kterou podle něj utrácí velké peníze, což si jiné ženy nemohou dovolit.

„Paní předsedkyni TOP 09 a Sněmovny nijak nerozrušují dopady inflace, energetické či bytové krize,“ zkritizoval Pekarovou Adamovou expremiér Paroubek pro web Vaševěc.cz.

„Pan Paroubek ještě existuje? Takt to jsem překvapená,“ reagovala na jeho slova Pekarová ve vysílání CNN Prima NEWS. Inflací se podle ní vláda zabývá a také ji řeší.

„V tomto směru se opravdu snažíme pomáhat právě těm, na které vysoké ceny dopadají, co nejvíce. Ve středu vláda představila dalších 13 konkrétních opatření. Balíček se bude postupně zavádět,“ pokračovala.

Paroubek dříve okomentoval i její vizáž. „Obávám se, že více než 90 procent, možná spíše 95 procent žen v české společnosti si takhle drahé šaty, co nosí paní předsedkyně, a tak drahé kadeřníky, které si dopřává, prostě dovolit nemůže,“ zdůraznil.

Na to už předsedkyně nechtěla dále reagovat. „K panu Paroubkovi... To snad nemá ani smysl komentovat, to je příliš nízké,“ dodala.

V pořadu Nový den předsedkyně Sněmovny varovala i před dalšími kroky ruského prezidenta Vladimira Putina. Kromě dodávek zbraní se Pekarová také snaží prosadit, aby byly ze systému SWIFT vyřazeny další ruské banky. Jen tak podle ní nebudeme pomáhat financovat krutou krvavou válku.

Tagy: