Poplach na hranicích. Policie hledá ozbrojené převaděče, kteří uprchli od zadržených migrantů

Pražští kriminalisté vyšetřují nález těla v Krčském lese.

Pátrání po převaděčích

Jihočeští policisté zahájili rozsáhlou pátrací akci v okolí hraničního přechodu Strážný. Hledají dva muže, pravděpodobně ozbrojené převaděče, kteří uprchli od skupiny migrantů zadržené německými policisty.

„Chceme do pátrání zapojit i vrtulník, který ale zatím vzhledem k nepříznivému počasí nemohl vzlétnout,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

ČTĚTE TAKÉ: Predátor z Británie vyhrožoval 12leté dívce, ta se zastřelila. Šíří se případy catfishingu

Německá policie v úterý zadržela osm cizinců, kteří nelegálně přešli u Strážného hranici. Pohřešovaní dva muži byli její součástí, zřejmě figurovali jako převaděči, ale podařilo se jim uniknout. Mohou se pohybovat v Německu nebo i na české straně. Pravděpodobně se jedná o Pákistánce.

Policie na sociální síti X také varovala, aby se lidé nepokoušeli podezřelé sami zadržet, a vyzvala veřejnost k ohlášení jakýchkoli souvisejících informací na linku 158.

Jedná se o druhý podobný případ na jihu Čech v posledních dnech. Před dvěma týdny policisté zadrželi u Trojmezí poblíž Nové Pece na Prachaticku devět cizinců. Všichni podle nich chtěli pravděpodobně nelegálně přejít do Německa. Tehdy šlo o arabsky hovořící cizince.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Plzeňsku měl chladnokrevně zabíjet primář. U jedné ze žen si počínal jako vrah Roubal

Tagy:
policie zatčení pátrání krimi Prachaticko Jižní Čechy Strážný migrace trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti